wojo2000 16.02.2016 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 WItam, Planuje zakupić alarm Satel'a Integra 128 i planuję też zrobić monitoring dookoła domu. Pytanie czy jest szansa żeby kamery wykorzystać jako czujki ruchu? Wiem że są kamery wewnętrzne które mają wyprowadzone złącze sygnalizujące naruszenie strefy i można je wykorzystać do komunikacji z alarmem ale nie znalazłem takich kamer zewnętrznych (w przystępnej cenie). Macie może jakiś pomysł? Może też być opcja z rejestratorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sztywniak 16.02.2016 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 to nie jest dobry pomysł. Za dużo fałszywych naruszeń na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 17.02.2016 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Znajomy miał system monitoringu właśnie oparty kamerach i powiadamiający mailowo o wykryciu ruchu - faktycznie, miał bardzo dużo zgłoszeń, ptaki, koty, większe śmieci zawiewane przez wiatr wywoływały powiadomienie. Może warto rozważyć czujki inercyjne umieszczone na oknach i drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 20.02.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Nie miałem jeszcze okazji na żywo zobaczyć jak działa funkcja wykrywania intruza w kamerach HikVision - jeżeli jednak zdecydujesz się na założony przez Ciebie sposób detekcji, to warto zainteresować się tą firmą. Możesz także pomyśleć o funkcji przekroczenia linii - inaczej zachowują się zwierzęta, inaczej ludzie - być może uda się Tobie do min. ograniczyć fałszywki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 20.02.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Możliwe że w dalekiej Arktyce by się sprawdzało ... jeden miesiąc .......jeden niedźwiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 21.02.2016 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Możliwe że w dalekiej Arktyce by się sprawdzało ... jeden miesiąc .......jeden niedźwiedź To bardzo dobry wynik 100/100% czego chcieć więcej - a kolegę tam zesłali i takie obserwacje ? A tak na poważnie kolega opisze jaki jest doświadczony w tym temacie - każde informację mogą się przydać, sam jestem ciekawy jak wygląda to w praktyce. Z funkcją rozpoznawania twarzy, tablic rejestracyjnych, przekroczenia linii - gdzie można także określić detekcję po kierunku z którego nastąpił ruch - miałem do czynienia na praktycznym szkoleniu - działało to całkiem przyzwoicie. Cenne będą informacje od osób które użytkują ten system na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 21.02.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Kolego wojo2000, rozumiem że wewnątrz będziesz posiadał tradycyjny system alarmowy ? W takim układzie detekcję zewnętrzną potraktowałbym jako pre-alarm na linii licznikowej, dodatkowo można uzależnić pobudzenie wejścia z innymi czujnikami - opcji jest bardzo dużo, wszystko do przeanalizowania, przetestowania na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vascode 13.03.2016 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 jak już chcesz kombinować to lepiej wykorzystaj sobie wyjscia sygnalizacyjne rejestratora do sterowania oświetleniem w obejściu, to tego to się idealnie nadaje ;pkwestie alarmowe zostaw Integrze i czujkom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts