gersik 23.02.2016 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 (edytowane) Osprzęt dajesz ten sam, tylko wówczas możesz zmniejszyć średnicę obiegu kotłowego i zaworu 4d na 1 cal. Pamiętaj że wtedy będziesz miał trzy pompy i potrzebny będzie odpowiedni sterownik. Jeśli nie zadziała grawitacja to obejście z zaworem różnicowym możesz sobie darować. Edytowane 23 Lutego 2016 przez gersik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gala1985 23.02.2016 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Gersik co masz na myśli mówiąc trzy pompy - jedna na zasilenie CO, druga na zasilenie CWU, a ta trzecia na powrocie CO jako mieszająca za zaworem 4-D?? Mam jeszcze pytanie co do grupy bezpieczeństwa, ile maksymalnie mogę ją odsunąć od pieca, bo szczerze przy piecu średnio mi pasuje, wolałem ją posunąć w róg pomieszczenia - odległość około 1 metra, wtedy nawet mógłbym dać większe naczynie przeponowe, bo nie byłoby mi szkoda miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 23.02.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Tak, ale wtedy obieg kotłowy wystarczy 1" Trochę wyszło za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 23.02.2016 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Grupę bezpieczeństwa możesz przesunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 23.02.2016 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Można też tak; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 23.02.2016 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Kurcze strasznie małe mi to wychodzi, ale może sobie poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gala1985 23.02.2016 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Daruje sobie tą trzecią pompę. Pompę CO zrobię jednak z obejściem, a obieg kotłowy wraz zaworem 4-d będzie na 1,5 cala w stali, plastikiem wystartuje dopiero za pompą CO. Byłem dzisiaj u znajomego, który też ma instalację zamkniętą z wymuszonym obiegiem i podpatrzyłem jak to śmiga u niego, także koncepcja już jest teraz tylko po zakończeniu sezonu grzewczego trzeba wprowadzić ją w życie A i jeszcze dam jednak zawór schładzający jednofunkcyjny + regulator ciśnienia na doładowaniu wody do układu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 24.02.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Dobra decyzja. Jak tylko pokazałem Ci warianty jakie masz do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gala1985 24.02.2016 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 No to chyba temat już zamknięty. Dziękuje Ci Gersik za wszystkie podpowiedzi i poświęcony czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk1953 01.07.2016 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Wprowadziłem proponowane przez Ciebie poprawki http://www.fotosik.pl/zdjecie/c8a26a8bdaed4c4e Na wyjściu z kotła zawor bezpieczeństwa o wartości na jakiej kocioł może pracować -obowiązkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts