bartass_88 17.02.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Witam. Mam takie pytanie. Na swojej działce mam zaprojektowany fundament schodkowy (jeden uskok 30 cm). I teraz pytanie czy 4 warstwy bloczków betonowych z jednej strony wystarcza na ścianę fundamentową (z drugiej po uskoku by było 6 wtedy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 17.02.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Ale kto wymyślił taki mały uskok ? bez sensu troche. lepiej i solidniej bedzie zazbroić i wylać ławy głębiej na jednym poziomie tak żeby dół ławy był -1m pod poziomem ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartass_88 18.02.2016 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Przepraszam ale źle napisałem. Są 2 uskoki po 30 cm a nie jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 18.02.2016 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 też troche bez sensu, fundament schodkowy raczej jest dedykowany do domu z niepełnym podpiwniczeniem albo jak stoi na skarpie czy na nie równymWszystko i tak zależy od przewidywanego poziomu ziemi, zrob tak zeby dół ławy był nie mniej jak -1m pod ziemiaNadal jestem za tym żeby ławy wylać w poziomie i nadmurować tą różnice z klocków, ale to juz decyzja projektanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartass_88 18.02.2016 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Własnie o to chodzi że dom jest zaprojektowany na skarpie. I pytanie czy jest jakaś minimalna wysokość ścian fundamentowych tak żeby z drugiej strony nie były za wysokie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 18.02.2016 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Wszystko ze wzgledu na glebokosc przemarzania gruntu. https://haustherm.files.wordpress.com/2013/05/strefy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts