serox 17.02.2016 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Moi wykonawcy dostali pieniądze na materiały do wykończenia mieszkania, na paragonie wszystko wyszczególnione, kleje, płyty etc. Widzę że jednak pojawiły się tam takie pozycje jak płyta diamentowa czy worki do odkurzacza przemysłowego ( po 40zł) - czy to mieści się w ramach "materiałów", czy też próbują naciągać - w końcu czemu mam płacić za ich narzędzia pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 18.02.2016 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Właściwie ja w większości płaciłem za takie zużywalne elementy. Majstrowie wnosili jedynie swoje maszyny, urządzenia i narzędzia. Pojedyncze ekipy liczyły cenę za całość usługi i nie kupowałem im niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 18.02.2016 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Generalnie i tak za to zapłacisz....będzie wkalkulowane w cenę usługi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 18.02.2016 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Moi wykonawcy dostali pieniądze na materiały do wykończenia mieszkania, na paragonie wszystko wyszczególnione, kleje, płyty etc. Widzę że jednak pojawiły się tam takie pozycje jak płyta diamentowa czy worki do odkurzacza przemysłowego ( po 40zł) - czy to mieści się w ramach "materiałów", czy też próbują naciągać - w końcu czemu mam płacić za ich narzędzia pracy. Wszystko zależy od zakresu prac, rodzaju umowy itd. Owszem Ty za to zapłacisz ale bardzo często jest to dodatkowe naciąganie. Czy wykonawcy przedstawili również rachunki za paliwo na dojazdy, odzież roboczą, amortyzację samochodu jeśli mieli, koszty utrzymania biura itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts