Kmil_ 26.02.2016 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 To jest dokładnie moja cena. PCi PW stają się coraz przystępniejsze cenowo. Miejmy nadzieję że za ta przystępnością nie idzie spadek jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.02.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Ty zapewne jesteś z tych, których to nie dotyczy i nigdy nie spotka;) Życzę Ci tego, ale przypomnij sobie choćby wybuch w Jankowie Przygodzkim - tam rodzaj sprzętu nie miał znaczenia, wystarczyło, że dom jest przyłączony do sieci.. Wiesz, że dzwoni, ale nie wiesz, w którym kościele. Przecież to poza posesją było przy pracach przy głównej nitce gazociągu. Nadal nie wiem, co to ma wspólnego z rodzajem ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 26.02.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Wiesz, że dzwoni, ale nie wiesz, w którym kościele. Przecież to poza posesją było przy pracach przy głównej nitce gazociągu. Nadal nie wiem, co to ma wspólnego z rodzajem ogrzewania. Nie będę się z Tobą przekomarzał, ci co chcą na pewno rozumieją o czym mowa. A wspólnego z ogrzewaniem ma to tyle, że u mnie w domu wybuch urządzenia grzewczego i jego instalacji jest niemożliwy, a u Ciebie już tak, choćbyś nie wiem jak zaklinał rzeczywistość to może się to zdarzyć, bo gaz po prostu czasem wybucha, w różnych miejscach i z różnych powodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.02.2016 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Oczywiście. Tylko, że są w życiu daleko bardziej realne niebezpieczeństwa. A "wkładanie" do jednego worka wybuchających i demolujących kamienice butli gazowych, wypadku przy budowie gazociągu i kotłów kondensacyjnych to delikatnie rzecz biorąc nadużycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kmil_ 27.02.2016 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Panowie, ostatnim kryterium przy wyborze źrodła ogrzewania była jego łatwopalność. Szanujmy się na wzajem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 27.02.2016 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Węgiel = tlenek węgla i wybuch kotła...Gaz = wybuch gazu,tlenek węgla,wybuch kotła...PC = wysokie ciśnienie (wybuch ) , poparzenie czynnikiem , czynnik r410a jest palny a produkty spalania są toksyczne,czynnik chłodniczy powoduje znaczne skody w środowisku ,Wyciek w pomieszczeniu może spowodować wyparcie tlenu ..olej = toksyczne opary , tlenek węgla ,....Podobna najwięcej wypadków w domu zdarza się w kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 27.02.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 To drogo, ja podobne widziałem we "wszystko po 4" będę miły i Ci odpowiem...nie wiesz o czym piszesz poszukaj lepszych ofert za odwierty, pc, kotłownię, podłogówkę w całym domu zapłaciłem ok. 40k i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.02.2016 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 (edytowane) Wg mnie mając możliwość podłączenia się do gazu nie ma ekonomicznych przesłanek do tego by iść w pompę ciepła, nie przy obecnych cenach pomp. No chyba że jest dużo gotówki w portfelu, wtedy można zainwestować kosztem mniejszych rachunków w przyszłości. Opowiadasz bzdury. Rozwiń trochę swoją głupotę to trochę ją wyprostuje czyli podaj koszt inwestycji w gaz ziemny i pompę ciepła następnie podaj koszt 1kWh z gazu ziemnego i z pompy ciepła. Podasz będziemy cię uczyć matematyki Ze zbiornikiem CWU 300L? Bardzo dobra cena No widzisz jakie durnoty opowiadasz a mnie masz zielonego pojęcia o cenach... Może obudzisz się z letargu i zaczniesz myśleć i liczyć ? Z tego co się orientowałem pompa powietrzna ze zbiornikiem CWU i tzw. kotłownią to minimum 30 tys. Czyli totalny ciemnogród lub totalny brak zainteresowania lub zwykłe lenistwo. Także zanim coś napiszesz to przemyśl to a najlepiej pomyśl bo piszesz bezmyślne głupoty. Edytowane 27 Lutego 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukaj 27.02.2016 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Koszt 1kWh z różnych źródeł energii. Koszt kotłowni ( ariston, buderus, imergas ) około 5500-7800zł. Różnica pomiędzy pc jaką kolwiek? W moim przypadku około 14000zł. Niestety brak gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.02.2016 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 (edytowane) Koszt 1kWh z różnych źródeł energii. Koszt kotłowni ( ariston, buderus, imergas ) około 5500-7800zł. Różnica pomiędzy pc jaką kolwiek? W moim przypadku około 14000zł. Niestety brak gazu. [ATTACH=CONFIG]348118[/ATTACH] Rozwiń proszę i rozbij na czynniki. 1.Koszt przyłacza 2.Koszt projektów 3.Koszt instalacji wewnątrz domu 4.Koszt kotła 5.Koszt montażu i instalacji Oczywiście mówimy o gazie ziemnym bo koszty instalacji pompy już znamy. szukaj,nie szukaj ściemy tylko wal śmiało z punktami A tabelkę zapodałeś chyba ze szkolenia vieśka ale i tak cię łatwo można wypunktować Edytowane 27 Lutego 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 27.02.2016 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Niewiele widać. Może jeszcze raz. http://dniwolne.home.pl/kotly/wp-content/uploads/2015/07/koszt_1_kWh.jpg Bzdura, przynajmniej w odniesieniu do LPG. Jest znacznie poniżej 20 gr/kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaselllo 27.02.2016 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Nawet przy taryfie G11 na powietrznej pompie ciepła wyjdzie taniej niż podane na wykresie. Rozsądnie planując instalację i ogrzewając w większości w II taryfie wyjdzie zdecydowanie poniżej 10gr/kWh. W moim przypadku mniej niż 7gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.02.2016 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Nawet przy taryfie G11 na powietrznej pompie ciepła wyjdzie taniej niż podane na wykresie. Rozsądnie planując instalację i ogrzewając w większości w II taryfie wyjdzie zdecydowanie poniżej 10gr/kWh. W moim przypadku mniej niż 7gr. No widzisz szukaj jaki z ciebie cianiutki gostek ? Czekam na odpowiedzi na moje pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukaj 27.02.2016 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Ad. 1 koszt przyłącza 1700zł. - Ad. 2 projekt instalacji gazowej - bardzo często w projektach domów się znajdują.Ad. 3 koszt instalacji wewnętrznej - 400 - 700zł. ( około 3-4mb ).Ad. 4. Vitodens 100 plus zasobniki + przejście przez ścianę - komin - 4500zł.Ad. 5. Montaż kotłowni - około 400 - 600zł. Oczywiście tą są ceny które płacił znajomy na osiedlu za przyłącze i instalację w domku jednorodzinnym.I są one uzależnione od długości przyłącza oraz cen uzależnionych od miejsca w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukaj 27.02.2016 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Niewiele widać. Może jeszcze raz. http://dniwolne.home.pl/kotly/wp-content/uploads/2015/07/koszt_1_kWh.jpg Bzdura, przynajmniej w odniesieniu do LPG. Jest znacznie poniżej 20 gr/kWh Taką tabelę znalazłem w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 27.02.2016 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Taką tabelę znalazłem w sieci. Sorki. To nie pod Twoim adresem, tylko autorów głupawych tabelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukaj 27.02.2016 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Niewiele widać. Może jeszcze raz. http://dniwolne.home.pl/kotly/wp-content/uploads/2015/07/koszt_1_kWh.jpg Bzdura, przynajmniej w odniesieniu do LPG. Jest znacznie poniżej 20 gr/kWh Jak rozważałem LPG u siebie dostałem od AmericanGas ofertę w której było około 23gr/kWh Po ich stronie projekt, przyłącze i zbiornik za 1zł.netto Niestety butla nie wchodziła w rachubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 27.02.2016 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Amerigas złożył nieprawdziwą ofertę, ale to już inny temat. Jak masz rurę w drodze to gaz lub PC. Inwestor ma zawsze rację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szukaj 27.02.2016 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 U mnie nie ma i nie będzie gazu.Mam pompę ciepła i jestem zadowolony.Nie lubie jednak naciągania ludzi i wciskania im pc pw jak niektórzy tu robią.Każdy musi to skalkulować indywidualnie i wybrać to co mu pasuje.Niestety każdy kto zapłaci więcej lub mniej przez niektórych jest uważany za deb... itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darianus 27.02.2016 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Opowiadasz bzdury. Rozwiń trochę swoją głupotę to trochę ją wyprostuje czyli podaj koszt inwestycji w gaz ziemny i pompę ciepła następnie podaj koszt 1kWh z gazu ziemnego i z pompy ciepła. Podasz będziemy cię uczyć matematyki No widzisz jakie durnoty opowiadasz a mnie masz zielonego pojęcia o cenach... Może obudzisz się z letargu i zaczniesz myśleć i liczyć ? Czyli totalny ciemnogród lub totalny brak zainteresowania lub zwykłe lenistwo. Także zanim coś napiszesz to przemyśl to a najlepiej pomyśl bo piszesz bezmyślne głupoty. Dzisiaj cały dzień na budowie, wstawiłem drzwi zewnętrzne i obsadziłęm 5 parapetów w piwnicy. Może i jestem leniwy, może ciemny...Jedno jest pewne, mam mało czasu pracując, prowadząc budowę chałupy i mając dwójkę małych dzieci. Rok temu zebrałem z rynku kilka ofert na pompy ciepła P-W. Najtańsza z montażem i kotłownią wynosiła 28404 zł brutto. Potem podjarałem się Polskimi pompami gruntowymi - wszystkie wyceny grubo powyżej 30 tys. Wczoraj zauważyłem, że przez rok ceny pomp P-W spadły. Będę analizował temat od nowa. Może prześlesz mi na priva jakieś namiary na tanich i dobrych pomparzy? Czytałem wiele Twoich postów na tym forum i nie obraź się, ale nie jesteś dla mnie osobą, która zasługuję na szacunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts