klimas7 18.02.2016 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Witam, chcę zabudować zarówno lodówkę jak i piekarnik i układ kuchni zmusza mnie do postawienia ich obok siebie. Korcą mnie kuchenki pierolityczne, jednak czytałem, że nie mogą one stać w bezpośrednim sąsiedztwie z lodówką, nawet w zabudowie. Jednak będąc w IKEA, gdzie chcę kupić lodówkę (jedyna lodówka do zabudowy w Polsce z systemem no frost, pojemnością powyżej 200 litrów w cenie do kilku tysięcy... niesamowite!) zapytałem o to dwóch sprzedawców i każdy powiedział, że piekarnik (nawet pirolityczny) może sąsiadować z lodówką, należy się spodziewać jedynie większego zużycia prądu. Nie do końca wierząc tym opiniom napisałem maila do IKEA i dostałem taką samą odpowiedź. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tej sprawie? Czy kuchenka pirolityczna może sąsiadować w zabudowie z lodówką? Czy nie pojawia się wtedy niebezpieczeństwo uszkodzenia agregatora? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 18.02.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 może stać - miałem ten sam problem - dowiedziałem się jednak iż zalecane jest oddzielenie ich podwójną płytą i dodatkowo zapewnić odpowiedni przepływ powietrza piekarnikowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimas7 18.02.2016 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Dzięki za odpowiedź, tak podejrzewałem. Czy mógłbyś napisać co to znaczy odpowiedni przepływ powietrza piekarnikowi? Chodzi o zachowanie jakiejś przestrzeni nad/pod/za piekarnikiem, czy może o jakiś odpływ powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts