epterode 18.02.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Mam pytanie mam zrobione tynki cementowo-wapienne zabudowuje właśnie poddasze stosuję system rigipsa.Zastanawiam się czy mogę tynk cementowo-wapienny wymieść miotła z kruszywa największego potem pomalować to LATEKSOWA EMULSJA PODKŁADOWA Śnieżka a na to bezpośrednio Rigips Premium Light gotowa masa? Premium light raz lub 2 razy zależy jaki wynik chcemy osiągnąć Czy trzeba zastosować szary gips czy nie ma potrzeby jak jest w miarę równo bo miał być tynk pod malowanie ale niestety nie jest idealny. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/208583-tynk-cementowo-wapienny-rigips-premium-light-g%C5%82ad%C5%BA/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 22.02.2016 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 (edytowane) Chyba jednak zdecyduje się na gładź wapienną tylko jaką ? KREISEL GŁADŹ WAPIENNA 660 DROBNOZIARNISTA 25 KG ta mi chodzi po głowie kupię worek i przetestuję. Śnieżka też ma swoją i kilka firm maxit ip 300 Zrobiłem testy na małym odcinku Rigips Premium Light też źle nie wychodzi i ciągle myślę co zastosować poniżej fotka premium light delikatna warstwa wcześniej grudki usunięte i pomalowane raz śnieżką gruntującą i na to gładź. Kolejne pytanie czy można przed gipsowaniem tynk cementowy malować snieżką lateksowa gruntującą? czy lepiej zwykła farba akrylowa z gruntem? Lub Flugger Wall Primer Edytowane 22 Lutego 2016 przez epterode Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/208583-tynk-cementowo-wapienny-rigips-premium-light-g%C5%82ad%C5%BA/#findComment-7043895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 22.02.2016 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 (edytowane) Chyba jednak zdecyduje się na gładź wapienną . KREISEL GŁADŹ WAPIENNA 660 DROBNOZIARNISTA 25 KG ta mi chodzi po głowie kupię worek i przetestuję. Jeszcze w ofercie jest śnieżka RV13 oraz maxit ip 300Zrobiłem testy na małym odcinku Rigips Premium Light też źle nie wychodzi i ciągle myślę co zastosować poniżej fotka premium light delikatna warstwa wcześniej grudki usunięte i pomalowane raz śnieżką gruntującą i na to gładź. Z lewej mega cieniutko z gąbkowaniem z prawej grubiej i wychodzi równiusieńko kwestia co lepiej się będzie kładło na sucho i schlifowanie czy na mokro kreisela z gąbkowaniem? [ATTACH=CONFIG]347621[/ATTACH] Drugie pytanie czym gruntować przed gładzią ? Snieżka lateksowa gruntująca się nadaje ? czy lepiej zwykła śnieżka akrylowa z gruntem ? Lub Flügger Wall Primer White Edytowane 22 Lutego 2016 przez epterode Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/208583-tynk-cementowo-wapienny-rigips-premium-light-g%C5%82ad%C5%BA/#findComment-7043896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts