mmaarcin 19.02.2016 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Mam ocieplony dach pianką OK do samych szczytów. Robiąc zabudowę poddasza będę miał też trochę sufitów podwieszanych. Na małym nieuzytkowym stryszku ( tam bedzie rekuperator i tam też jest pianką ) polozylemaa płytę osb.I teraz moje pyranie, dając wełnę pomiędzy belki muszę też zastosować szczelinę wentylacyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmaarcin 19.02.2016 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Cholera, piszę na telefonie i klikneły mi się dwa tematy. Na smartfonie nie potrafię edytować więc proszę moderatora o wykasowanie zdublowanego zapytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 19.02.2016 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Mam ocieplony dach pianką OK do samych szczytów. Robiąc zabudowę poddasza będę miał też trochę sufitów podwieszanych. Na małym nieuzytkowym stryszku ( tam bedzie rekuperator i tam też jest pianką ) polozylemaa płytę osb. I teraz moje pyranie, dając wełnę pomiędzy belki muszę też zastosować szczelinę wentylacyjna? Welna musi byc wentylowana jesli moze sie w niej pojawić wilgoć, w sensie woda, a nie para wodna. Zakladajac ze na stryszku nie beda panowały tak ekstremalne warunki zeby w tej welnie wypadł punkt rosy to niczego nie musisz wentylowac. Welna nie boi sie pary wodnej zawartej w powietrzu. Para wodna w nia wlezie to i wylezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 19.02.2016 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Cholera, piszę na telefonie i klikneły mi się dwa tematy. Na smartfonie nie potrafię edytować więc proszę moderatora o wykasowanie zdublowanego zapytania.wchodzisz w edycje posta i tam jest mozliwosc go skasowania samemu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 19.02.2016 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 To zależy czy masz pełne deskowanie połaci czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 19.02.2016 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 To zależy czy masz pełne deskowanie połaci czy nie. A co ma deskowanie dachu do welny miedzy pomieszczeniem mieszkalnym a uzytkowym stryszkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmaarcin 19.02.2016 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Nie mam deskowania, ale tu nie chodzi o ocieplenie dachu bo tam mam piankę OK o grubości 35 cm lecz o przestrzeń pomiedzy sufitem podwieszanym a stryszkiem. Nie jest tego dużo. Jakieś 30m2 w stosunku do 100m2 powierzchni podłóg. Pomiędzy osb a profilami mam 30 cm przestrzeni i tyle chciałem dac wełny. Dylemat polegał na tym czy zostawić szczelinę wentylacyjna.Folia paroizolacyjna oczywiście będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts