Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc przy projekcie pokoju dziecka

basiaswiatek

Recommended Posts

Witam... mam problem z pokojem syna . Nie mam pomysłu... w sumie pomysłów jest masa tyle ze nie mogę skleic tego w całość ;) ... pokój ma troszkę ponad 11m2.. na jednej ścianie prawie po całości są okna a na przeciwległej są drzwi... mebli nie chcemy wymieniać bo są w miarę nowe i w dobrym stanie myśleliśmy o okleinie.. Ma szafę komodę komodę słupek biurko i wersalke... mogę prosić o jakieś pomysły... bo syn lubi zielony kolor i chcieliśmy juz taki typowo młodzieżowy nie dziecięcy .... z x góry dziękuję za wszelkie pomysly i pomoc

Jakiego koloru meble? W jakim stylu?

Jaka podłoga? Jaka stolarka okienna? Jakie drzwi?

Jakie zainteresowania syna?

meble kolor jabłoń fronty jaśniejsze (system grzes z bodzia)

biurko jest czarne łozko tez panele sa ciemny braz podobnie jak drzwi chociaż drzwi pewnie będą wymieniane a okna sa białe

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

Pokój syna nie jest duży dlatego malowanie go całego na zielono nie jest dobrym pomysłem, bo zmniejszy to optycznie wnętrze. Lepiej połączyć dwa odcienie zieleń i popiel ( np. 535 spełnione marzenia + 540 sekretne spojrzenie) lub zieleń i złamana biel (543 anielskie skrzydła). Taki duet barw powinien spodobać się synowi. Stosowne dodatki w podobnym odcieniu zieleni (poduszki na wersalce, zasłony z zielonym motywem, pudła na zabawki itp.) dopełnią dzieła. Taka kolorystyczna kompozycja sprzyja odpoczywaniu i pracy twórczej.

Pozdrawiam serdecznie,

E-rzecznik FFiL Śnieżka

a może syn ma jakiś ulubiony kolor? bo jeśli faktycznie była by to zieleń i lubi grać w piłkę to może ja jednej ścianie zrobić druk na fototapecie z ulubionych piłkarzem/stadionem gdzie pojawia się murawa. zieleń gra z wieloma kolorami, ale nie zapominajmy, że jest to pokoj dla chłopca który aż takim fanatykiem kolor byc nie musi. wiec szczerze moze polaczenie szarosc-zielen , biel-zielen bedzie optymalna. oczywiscie meble tez warto utrzymac w tym klimacie. jezeli zielen bedzie dominuja to wtedy biale meble z delikatnym zielonym akcentem, i odwrtonie.