ngr 19.02.2016 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Witam, Mam sufit z płyty gipsowej, Po wymianie rur z gazu została mi taka dziura, Czym ją załatać jakieś pomysły? http://s10.ifotos.pl/mini/126477001_sesewxn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 19.02.2016 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 To zabudowa GK, prawda ? Jest trochę przestrzeni nad nią ? Jeżeli tak, to : - przygotować dwa odcinki profila do GK lub 2 deseczki które da się włożyć przez ten otwór, tak aby dało się je oprzeć na obu krawędziach istniejącej płyty (myślę że odcinki powinny być o jakieś 5cm dłuższe niż szerokość otworu; wkładając pod kątem powinny spokojnie wejść)- przykręcić je od spodu (przez płytę GK) wkrętami do GK- dociąć z odpadów płyty GK dwa "korki" mniej więcej dopasowane kształtem do dziury- włożyć w dziurę, przykręcić wkrętami do wcześniej przygotowanych profili / listewek- zaszpachlować, przeszlifować, zagruntować i pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts