magda_85 19.02.2016 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Witam. Kilka ostatnich lat mieszkałam w wielkiej płycie (dwustronna, 10x20 mieszkań na stronę). Akustyka była straszna - słyszalne wszystkie rozmowy sąsiadów (chociaż dużą rolę odgrywały w tym kanały wentylacyjne). Aktualnie planuję zakup własnego mieszkania i nie chcę popełnić błędu. Nie chodzi o to, żeby była całkowita cisza - zdaję sobie sprawę że jest to budownictwo wielorodzinne. Zależy mi jedynie, aby czuć się względnie komfortowo. A więc konkrety: - ściany zewnętrzne porotherm 25 + styropian 15- ściany oddzielające mieszkania poroterm 25 + tynk gipsowy- ściany działowe poroterm 8 + łazienka poroterm 12- stropy wykonane są z bliżej nieokreślonych płyt- kanały wentylacyjne nie łączą się z sąsiadami (teraz to chyba standard) Czy takie mieszkanie będzie względnie ciche? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda_85 20.02.2016 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Podbijam. Może znajdzie się ktoś pomocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 20.02.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 I tak najwięcej zależy od podłóg(wylewka),a w drugiej kolejności od sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts