Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Farba strukturalna na paskudną ścianę

Recommended Posts

Proszę o pomoc bo jestem w sprawach remontu totalnie zielona :)

W mieszkaniu, które wynajmujemy po poprzednim właścicielu zostały tapety. Ściągnęliśmy je, wyczyściliśmy ściany itp i pomalowaliśmy na beż. Kiedy farba wyschła okazało się, że na ścianie widać mnóstwo bardzo malutkich dziurek i to na całej powierzchni. Pod ręką ściana wydawało się gładka, ale po nałożeniu wygląda ohydnie, zwłaszcza że pada na nią światło pod kątem i każda nierówność widać niemiłosiernie. Nie wiem co z tym zrobić. Przeczytałam, że najlepiej gładź albo tapety. Tapety odpadają bo nasz kot ich nie znosi i zaraz byłyby dziury, no a gładź jest dość kłopotliwa do nałożenia. Jest jeszcze opcja farby strukturalnej - czy np popularny baranek zakryje te ślady? Jakiego koloru użyć, żeby te mini dziurki były niewidocznie?

Pisząc, że kot tapet nie znosi miałam na myśli, że wystarczy że kawałek jest oderwany a bierze w pysk i ciągnie dalej :eek:

Najgorsze, że u niego o oderwać takowy kawałek to żaden problem, bo ten egzemplarz kota uwielbia łazić na dwóch łapach trzymając się właśnie ścian.

I to jest najgorsze, pod pazurami tapeta targa się idealnie, niestety mamy przykład w jednym pokoju :(

Hmm a może jakiś efekt dekoracyjny? Są fajne efekty w nawet dobrej cenie które z pewnością by zakryły nierówności :) ja w kuchni między blatem a szafkami górnymi mam położony taki pasek efektu dekoracyjnego i później został on przykryty szybą. Ale nie trzeba go przykrywać szybą :yes: może to jest jakieś rozwiązanie?

• 2 weeks później...

Szanowna Pani,

Ciekawym rozwiązaniem jest aplikacja na ścianie struktury dekoracyjnej, np. jednej ze struktur MAGNAT Style:http://www.magnatfarby.pl/produkty/?product-type=3 Można tu znaleźć m.in. produkty pozwalające na uzyskanie efektu naturalnego betonu czy też subtelnie imitujące powierzchnię aksamitu.

Pozdrawiam serdecznie,

E-rzecznik FFiL Śnieżka

• 7 years później...