amoniak75 19.02.2016 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Proszę o pomoc bo jestem w sprawach remontu totalnie zielona W mieszkaniu, które wynajmujemy po poprzednim właścicielu zostały tapety. Ściągnęliśmy je, wyczyściliśmy ściany itp i pomalowaliśmy na beż. Kiedy farba wyschła okazało się, że na ścianie widać mnóstwo bardzo malutkich dziurek i to na całej powierzchni. Pod ręką ściana wydawało się gładka, ale po nałożeniu wygląda ohydnie, zwłaszcza że pada na nią światło pod kątem i każda nierówność widać niemiłosiernie. Nie wiem co z tym zrobić. Przeczytałam, że najlepiej gładź albo tapety. Tapety odpadają bo nasz kot ich nie znosi i zaraz byłyby dziury, no a gładź jest dość kłopotliwa do nałożenia. Jest jeszcze opcja farby strukturalnej - czy np popularny baranek zakryje te ślady? Jakiego koloru użyć, żeby te mini dziurki były niewidocznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 20.02.2016 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Farba strukturalna (baranek) w takich przypadkach na pewno pomoże , kolor najlepiej jasny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 20.02.2016 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 możesz nałozyc gładką tapetę z włókna szklanego. Po pomalowaniu wygląda jak gładź. Kot się nie zorientuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 20.02.2016 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 zapytajcie tez kota o kolor tej farby. Tak pro forma, tylko zeby mu sie spodobała pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amoniak75 20.02.2016 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Pisząc, że kot tapet nie znosi miałam na myśli, że wystarczy że kawałek jest oderwany a bierze w pysk i ciągnie dalej Najgorsze, że u niego o oderwać takowy kawałek to żaden problem, bo ten egzemplarz kota uwielbia łazić na dwóch łapach trzymając się właśnie ścian. I to jest najgorsze, pod pazurami tapeta targa się idealnie, niestety mamy przykład w jednym pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PannaE 26.02.2016 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Hmm a może jakiś efekt dekoracyjny? Są fajne efekty w nawet dobrej cenie które z pewnością by zakryły nierówności ja w kuchni między blatem a szafkami górnymi mam położony taki pasek efektu dekoracyjnego i później został on przykryty szybą. Ale nie trzeba go przykrywać szybą może to jest jakieś rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 07.03.2016 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Szanowna Pani, Ciekawym rozwiązaniem jest aplikacja na ścianie struktury dekoracyjnej, np. jednej ze struktur MAGNAT Style:http://www.magnatfarby.pl/produkty/?product-type=3 Można tu znaleźć m.in. produkty pozwalające na uzyskanie efektu naturalnego betonu czy też subtelnie imitujące powierzchnię aksamitu. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil Kliszewski 11.03.2023 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2023 Dobrym pomysłem będzie farba strukturalna. Na Bluecarpet znajduje się poradnik jak taką wybrać i zaaplikować na swoją ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts