LopezAA 19.02.2016 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Witam Wiem, że temat był już poruszany wielokrotnie jednak nie znalazłem odpowiedzi na pytanie co może być powodem pojawiania się wody w piwnicy - może źle szukałem Mieszkam w domu z początku lat 70tych i głównym powodem wybijania co jakiś czas wody w piwnicy było szambo - niestety zostało ono tak zbudowane, że częściowo jest powyżej poziomu piwnicy. Do tej pory jeżeli w 1 pomieszczeniu w piwnicy zaczynała pojawiać się woda szambo było opróżniane i problem znikał jednak teraz sytuacja się skomplikowała .... Woda zaczęła się pojawiać więc od razu opróżnienie szamba i myślałem, że jak zwykle problem ustanie a tutaj niestety poziom wody zaczął dalej się podnosić. Wybrałem ręcznie całą wodę wieczorem jednak następnego dnia rano ilość wody wróciła do poziomu sprzed jej wybrania - niby nie ma jej dużo bo kilka cm jednak mury chłoną wilgoć co już nie jest zbyt zdrowie. Czy ma ktoś może jakiś pomysł co może być przyczyną i jak temu zaradzić? Dodam, że woda jest czysta, nie śmierdzi (czyli nie jest to woda z szamba). Dom znajduję się w dole i z tego co mi wiadomo stoi na podłożu glinianym. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 19.02.2016 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Masz źródełko w piwnicy, może wybijało gdzieś indziej, ale teraz "z jakiegoś" powodu (wzrost poziomu wód etc) wybija w piwnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 20.02.2016 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 W piwnicy zrób studzienkę i załóż pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts