mdawid84 19.02.2016 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Witam. Jestem tu nowy i wszystkich witam.Mam postawiony szkielet garażu z balików. Chce obudować go płytą osb. pytanie brzmi co można kleić do płyty osb ? Mam na myśli styropian( lecz obawiam sie myszy ), klinkier itp itd. Chodzi o zewnętrzną stronę.Z góry dziekuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgal 19.02.2016 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Mogę podpowiedzieć jak to u mnie jest zrobione na garażu nieogrzewanym: do płyty przyczepiona folia paroprzepuszczalna, do tego przymocowany styropian 5cm za pomocą wkrętów - bez klejenia, na listwie startowej. Ważne żeby był ryflowany żeby była jakaś wentylacja OSB. Na to już klasycznie klej siatka i tynk akrylowy. Bezpośrednio do OSB szczególnie na zewnątrz niby da się coś kleić ale tu łatwo o błędy i późniejsze problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts