Ted Bear 20.02.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Witam,Zwracam się z pytaniem do was nt. wiaty, mam już gotowy projekt na rysunkach, wymiary, belki itp. itd.Jednakże mam problem z dachem ponieważ wiata przylega do granicy działki a moje kontakty z sąsiadka są mocno chłodne ( zaczęło się przy rozbudowie domu ale to temat na inna rozmowę ) i poszukuje sposobu pokrycia dachu który nie wymaga wchodzenia na jej działy aby cos przykręcić lub przybić. 1. Pierwszym pomysłem była blachodachówka, arkusze szerokości metra sięgnął bym z drabiny przykręcać ale tu może być problem iż przy dużym deszczu może być duży hałas. 2. Myślałem o papie i deskach, ale o ile deski mogę przybijać pojedynczo to papę już nie dam rady z drabiny i przydało by się od strony sąsiadki po przytwierdzać 3. Myślałem o płytach poliwęglanowych, tym bardziej ze dach płaski ze spadem na jedna strone Będę bardzo wdzięczny za wszelkie poradyPozdrawiamTed Bear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 20.02.2016 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 NIe rozumiem ? Przeciez cokolwiek bys chcial zrobic, dachowka, blacha czy papa to musisz chodzic po tym dachu .... to jak juz po nim bedziesz chodzil to wszystko zrobic, a nie ze z dzialki sasiadki z drabiny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 21.02.2016 01:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Czytaj - j.w. Dodatkowa uwaga: przy montażu zadaszenia poruszamy się po wyłożonej płycie np. OSB - jest gwarancja że przeżyjesz i nie zniszczysz pokrycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts