frohike1 21.02.2016 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Witam, Załatwiam formalności związane z budową zjazdu do posesji i napotkałem pewny opór jeden pani z urzędu która twierdzi, że mój zjazd nie może być w miejscu które wybrałem bo jest za blisko skrzyżowania. Dokładnie wygląda to tak, że zjazd będzie z drogi powiatowej (taki wymóg stawiają warunki zabudowy) i chcę go zrobić w odległości ok 7 m od skrzyżowania z drogą gminną. Ta gminna to tak naprawdę tylko zjazd z powiatowej do cmentarza ale w dokumentach widnieje jako pełnoprawna gminna. No i pani w urzędzie twierdzi, że zjazd muszę odsunąć na drugi skraj działki ze względów bezpieczeństwa co mi nie pasuje po pierwsze ze względów estetycznych, a po drugie z faktu, że tam jest drzewo i wtedy dochodzi mi masa formalności i straconego czasu z pozwoleniami na wycinkę. W necie przeczytałem, że odległość zjazdu od skrzyżowania ma znaczenie tylko w przypadku zjazdów publicznych, a nie indywidualnych. Czy jest sens walczyć z urzędem w tej kwestii czy mimo, że nie mają oparcia w przepisach mi nie odpuszczą i lepiej się poddać? Tak wygląda to skrzyżowanie powiatowa/gminna żeby Wam uzmysłowić jakie to niebezpieczne i ruchliwe skrzyżowanie jest https://www.google.pl/maps/@52.4164412,16.4657262,3a,75y,300.65h,69.4t/data=!3m6!1e1!3m4!1sNiPpJWIF_cQp3GbtK4b3fA!2e0!7i13312!8i6656 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts