Baka890 21.02.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Witam Co sadzicie o wentylacji dachu w przypadku ocieplania dachu pianka? Czytalem ze wiekszosc raczej zostawiloby szczeline i ja takze jestem zwolennikiem szczeliny wentylacyjnej ale jak to zrobic w przypadku pianki? Pomiedzy krokwie przybic wloknine paraprzepuszczalna?czy jakis inny sposob? Czy taka wloknina nie obwiesi sie pod ciezarem piany? I jeszcze jedno. Jak potem zostawic ta wentylacje gdy bede sciany ocieplali styropianem? Podbitke dachu tez chce miec w elewacji wiec nie wiem jak to ugryzc.Z gory dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 21.02.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Witam Co sadzicie o wentylacji dachu w przypadku ocieplania dachu pianka? Czytalem ze wiekszosc raczej zostawiloby szczeline i ja takze jestem zwolennikiem szczeliny wentylacyjnej ale jak to zrobic w przypadku pianki? Pomiedzy krokwie przybic wloknine paraprzepuszczalna?czy jakis inny sposob? Czy taka wloknina nie obwiesi sie pod ciezarem piany? I jeszcze jedno. Jak potem zostawic ta wentylacje gdy bede sciany ocieplali styropianem? Podbitke dachu tez chce miec w elewacji wiec nie wiem jak to ugryzc. Z gory dzieki za odpowiedz Przy folii wiatroszczelnej nie potrzebna jest szczelina wentylacyjna, sprawa wygląda inaczej przy pełnym deskowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 21.02.2016 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 No ja mam wlasnie pelne deskowanie pape i dachowke ceramiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 21.02.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 No ja mam wlasnie pelne deskowanie pape i dachowke ceramiczna W takim razie konieczna będzie szczelina wentylacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 21.02.2016 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 A jak najlepiej ja wykonac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 21.02.2016 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Przeszukaj wątki o piance, ostatnio była o tym mowa. Sam dokładnie nie pamiętam. Będziesz natryskiwał piankę OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 21.02.2016 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Tak.mysle o ok 30 cm pianki OK . A mozesz jeszcze poradzic jaka firme pianki najlepiej brac. Jeden z wykonawcow wychwalal jakas polytech czy cos takiego..ale wiadomo ze kazdy zachwala ta na ktorej sam robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 21.02.2016 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 30 cm to trochę dużo dla jednokrotnego natrysku, będą musieli to zrobić na dwa razy. U mnie jest kanadyjska, tak naprawdę to w tym fachu ważny jest jakość sprzęt i doświadczenie fachowców . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 22.02.2016 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 A czy wloknina paraprzepuszczalna pomiedzy krokwiami jako dylatacja od desek bedzie ok? Nie obwiesi sie pod ciezarem pianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 22.02.2016 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 A czy wloknina paraprzepuszczalna pomiedzy krokwiami jako dylatacja od desek bedzie ok? Nie obwiesi sie pod ciezarem pianki? Porozmawiaj z mat3006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.02.2016 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 A co tu się ma obwiesić? Grubość jednego natrysku to około 5 cm będziesz miał zatem kilka natrysków. Firma wykonawcza powinna wiedzieć jak to wykonać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 09.03.2016 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Dzis gadalem z jednym z wykonawcow i stwierdzil ze jesli chce szczeline to nie ma problemu jej zrobic ale jego zdaniem nie ma sensu.tlumaczyl mi cos ze najwazniejsze to dac jakas folie specjalna pod nide ktora bedzie oddawac wilgoc z dachu do wnetrza pomieszczen a zadna wilgoc nie bedzie wchodzila w piane.. nie wiem co o tym myslec..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.03.2016 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Skoro twierdzi, że nie ma problemu ze szczeliną to niech tak wykona. Jego argumenty aby jej nie stosować trudno skomentować bo one są nie spójne, żeby nie napisać niedorzeczne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 10.03.2016 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Panie Andrzeju czyli pan jednak radzi zrobic szczeline? W takim razie tak zrobie. Chcialem szczeline wykonac przez nabicie miedzy krokwie foli paraprzepuszczalnej w odstepie 3-4cm od deskowania.widzialem ze folie sa wysoko paraprzepuszczalne i nisko paraprzepyszczalne.roznica w cenie dosc znaczna.czy wstarczy jesli dam niskoprzepuszczalna w tym przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.03.2016 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 To zależy jaka będzie pianka? Jak komorowozamknięta to tak. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 11.03.2016 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Piana bedzie otwarto komorkowa.tak mysle czy moze za plyta k-g zamiast paroprzepuszczalnec dac paroszczelna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.03.2016 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Należy zastosować dwie folie: wysokoparoprzepuszczalną do natrysku i paroizolacyjną od środka pod płyta gipsową. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 12.03.2016 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Tak wiec nie pozostaje mi nic innego jak zastosowac sie do panskich rad. czyi dla potomnych moj dach wyglada tak dachowka-papa-deskowanie(osb)-szczelina wentylacyjna-folia wysokoparoprzepusczalna-pianka pur OK-folia paroizolacyjna-plyta gipsowa . Dziekuje wszystkim za udzielenie sie w temacie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.03.2016 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Dokładnie tak. Warto pamiętać aby więźbę wykonać co najmniej z drewna podsuszonego a izolację cieplną dachu realizować po tynkach i wylewkach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 13.03.2016 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 To jeszcze tylko dopytam. Panie AAndrzeju czy radzi pan ocieplac piana do samej kalenicy czy do jetek i same jetki ?przy zalozeniu ze poddasze uzytkowe ale strych nad poddaszem juz nie uzytkowy. bo roznie wykonawcy radza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts