pecet0 21.02.2016 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Witam, Jakie dawaliście warstwy na podłodze? na chudym betonie? w projekcie mam: chudy beton -> folia PE -> styropian ->folia PE -> wylewka -> parkiet będę robił ogrzewanie podłogowe wszędzie.na chudy beton położyć jakąś folię? jaką?na to styropianna niego już ta aluminiowa folia pod rurki PEX, czy pod tą folię aluminiową trzeba dać jeszcze jakąś inną folię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 21.02.2016 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Witam, Jakie dawaliście warstwy na podłodze? na chudym betonie? w projekcie mam: chudy beton -> folia PE -> styropian ->folia PE -> wylewka -> parkiet będę robił ogrzewanie podłogowe wszędzie. na chudy beton położyć jakąś folię? jaką? na to styropian na niego już ta aluminiowa folia pod rurki PEX, czy pod tą folię aluminiową trzeba dać jeszcze jakąś inną folię? Jak i na jakim gruncie masz posadowiony budynek oraz jak gruba termoizolacja i z czego, ponadto jak gruby parkiet i jakiego drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 21.02.2016 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 grunt: pył szaro-brązowy, żwir gliniasty szary, pył piaszczysty szary.ale nad tymi warstwami była wysiewka zagęszczona i na nim jest chudy beton. izolacja termiczna 20 cm styropianu na parterze8 centymentrów styropianu na piętrze. parkiet? - oj tego to jeszcze nie wiem, pewnie w łazienkach i kuchni płytki a w pokojach paneleraczej drzewa jako takiego to nie bede miał nigdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 21.02.2016 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 grunt: pył szaro-brązowy, żwir gliniasty szary, pył piaszczysty szary. ale nad tymi warstwami była wysiewka zagęszczona i na nim jest chudy beton. izolacja termiczna 20 cm styropianu na parterze 8 centymentrów styropianu na piętrze. parkiet? - oj tego to jeszcze nie wiem, pewnie w łazienkach i kuchni płytki a w pokojach panele raczej drzewa jako takiego to nie bede miał nigdzie W pierwszym poście pisałeś o parkiecie więc pytałem o jakim. Jeżeli chudziak jest powyżej poziomu gruntu, wystarczy 2x folia 0,5 mm, natomiast jeżeli poniżej - rozważ możliwość przedostawania się wód opadowych i ewentualnie zastosuj konkretną hydroizolację. Poza tym jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 21.02.2016 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 W pierwszym poście pisałeś o parkiecie więc pytałem o jakim. Jeżeli chudziak jest powyżej poziomu gruntu, wystarczy 2x folia 0,5 mm, natomiast jeżeli poniżej - rozważ możliwość przedostawania się wód opadowych i ewentualnie zastosuj konkretną hydroizolację. Poza tym jest ok. tak mam w projekcie warstwy rozpisane, ale raczej drewna nie włożę do domu. chudziak jest ponad poziomem gruntu. folia jakaś specjalna? dzieli się na lepszych/gorszych producentów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 21.02.2016 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 tak mam w projekcie warstwy rozpisane, ale raczej drewna nie włożę do domu. chudziak jest ponad poziomem gruntu. folia jakaś specjalna? dzieli się na lepszych/gorszych producentów ? Kup lepszą, bo jej już nie wymienisz. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 21.02.2016 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 (edytowane) wystarczy 2x folia 0,5 mm. 1). dwie warstwy folii pod styropian czy jedna pod a druga nad 2) nad stropem też folie dajecie, czy tylko na parterze? Edytowane 21 Lutego 2016 przez pecet0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 21.02.2016 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 dwie warstwy pod styropian czy jedna pod a druga nad 2x pod styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 06.04.2016 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 1). dwie warstwy folii pod styropian czy jedna pod a druga nad 2) nad stropem też folie dajecie, czy tylko na parterze? Witam Mam podobny dylemat z tym że na chudziaku to normalka że musi być folia ale czy na piętrze czyli na stropie też musi być folia pod styro? Pan od wylewek mówi żeby nie dawać, kierownik że nie zaszkodzi jeszcze kilka osób zapytanych i zrobiło się 50 na 50 a ja nadal nie wiem czy jest sens dawać tam folię czy nie, A jaka jest wasza opinia w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 06.04.2016 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Ja na pietrze nie bede dawał bo stwierdziłem ze niczemu to nie służy skoro strop nie stoi na wodzie. Natomiast zastanawiam sie czy na parterze nie dać pod styropianem dwóch warstw jakby jedna sie uszkodziła na jakimś kamyku wystającym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 06.04.2016 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Na stropie folii nie powinno się dawać (prowokowanie do zbierania się pary) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts