guit 20.07.2004 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 cześć,wczoraj zerknąłem na zamontowane grzejniki (mam aluminiowe Dubal Roca 60) i w zasadzie wszystkie są zamontowane z lekkim nachyleniem w stronę zaworu odpowietrzającego - czy to prawidłowy sposób? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 20.07.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Ja mam stalowe Brugmana i trzymają poziom. Montowali je instalatorzy, z których byłem zadowolony, więc chyba kichy nie zrobili. Pozdrawiam Tommco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 20.07.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Grzejnik może być zamontowany poziomo lub 1-2 mm tył grzejnika tam gdzie jest odpowietrznik wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 20.07.2004 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 czyli radzicie walczyć z instalatorem? czy to bardzo zaważy na jakości grzania/stabilności pracy? pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sroka 21.07.2004 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Z tego, co mi się wydaje (podkreślam "wydaje"), to nowe grzejniki mają wewnętrzny "spadek" do odpowietrznika (tak, żeby się łatwo odpowietrzało). Kiedyś tego nie było i montowało się grzejniki lekko pochylone, żeby ułatwić odpowietrzanie. U mnie w bloku jeden grzejnik jest zamontowany lekko w złą stronę i się notorycznie zapowietrza. W zimie co tydzień musimy wołać hydraulika ze spółdzielni. Jak Ci zrobili odpowietrznik wyżej, to raczej będzie dobrze. Ale jak masz odpowietrznik niżej to grzejnik może źle pracować (zapowietrzy się). I takiej rzeczy nie odpuść. Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts