Kaperox16 21.02.2016 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Witam, Zastanawiam się, czy jest możliwość wyburzenia ściany tak jak w załączniku, celem zwiększenia okna i wstawienia takiego jak po prawej. Wydaje mi się, że nie przenosi żadnych obciążeń, bo nad nią jest okno i nadproże, ale może się mylę. Zdaje sobie sprawę, że będę pewnie musiał uzyskać pozwolenia, bo owa ściana znajduje się w bloku wielorodzinnym. To wykonalne? Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaperox16 12.03.2016 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Nikt się nie orientuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 12.03.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Wg mnie jest to istotna ingerencja w konstrukcję budynku i trzeba uzyskać stosowne pozwolenie (może tylko zgłoszenie).Wykonalne jest ale trzeba byłoby sprawdzić czy nad tymi oknami jest faktycznie nadproże (z zakładką 25 - 30 cm). Nadproże powinno być dostosowane do wielkości otworu i przenoszonych obciążeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 12.03.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Witam, Wydaje mi się, że nie przenosi żadnych obciążeń, bo nad nią jest okno i nadproże, ale może się mylę. A co się znajduje nad oknem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts