Tosachi 21.02.2016 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Hej, Na wstępie proszę o nie nabijanie się ze mnie przez to, co napisze.Trochę ze mnie panikarz, ale chcę się upewnić.Otóż wynajmuje mieszkanie. Nie ma w środku żadnego piecyka ani kuchenki gazowej. W łazience tylko grzejnik wbudowany w ścianę. Jest to kamienica.W łazience jest kratka wentylacyjna, w kuchni tez, ale zamknięte drzwi zazwyczaj. Łazienka połączona z pokojem, do łazienki drzwi z kratką wentylacyjną. Otóż zauważyłem, że przy deszczowej pogodzie czuć z prysznica zapach kanalizacji. I moje pytanie: czy możliwe jest, żeby z tej kratki wentylacyjnej w łazience jakoś zawracał dym lub powstawał czad? Nie ma żadnego piecyka w tych pokojach, gdzieś w piwnicach kamienicy chyba piec węglowy. Myślę, że raczej czad nie może się tak latwo dostawać w duzych ilościach do pokoju przez kratkę w łazience. Pytam, bo nie rozszczelniam okna na noc, a boje się trochę, czy przy takiej "ciężkiej" pogodzie nie zawraca może z wentylacji jakiś czad czy cos.Przepraszam, jesli napisałem to nieskładnie, ale nie znam się na instalacjach takich.Proszę o odpwiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 21.02.2016 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Możliwe jest wszystko .Kup czujnik czadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tosachi 21.02.2016 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Podobno to jest do ogrzewania miejskiego podłączone. Czyli wychodzi na to, że nie ma jak z wentylacji dostać się czad, bo chyba to oznacza, że dym odprowadzany jest inną droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 22.02.2016 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Otóż zauważyłem, że przy deszczowej pogodzie czuć z prysznica zapach kanalizacji. . Czadu się nie czuje bo jest bezwonny, to z kanalizacji to efekt kiepskiego wyprowadzenia pionu kanalizacji lub zapchanego kominka wentylacyjnego od tego wyprowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 22.02.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 kanalizację kolega czuję bo nie ma dobrego odpowietrzenia albo słaby /popsuty syfon. tak czy inaczej jak występuje cug wsteczny w wentylacji czujka czadu za kilkadziesiąt złotych załatwi sprawę , pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts