baranek99 21.02.2016 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Witam.Od tygodnia jestem posiadaczem króliczka,był to prezent dla mojego syna.Z ciekawości pytam czy da się je jakoś wytresować?,jakieś komendy?,bo tylko biega jak durny i śpi na kanapie haha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 22.02.2016 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 .....Z ciekawości pytam czy da się je jakoś wytresować?,... Nie da się. ...?,bo tylko biega jak durny i śpi na kanapie haha. Taka króliczkowa natura Wyglądają uroczo, futerko mają milutkie, ale to proste i niespecjalnie mądre zwierzątko, pobiegać, pogryźć wszystko co się pod pysk nawinie, zjeść i wyspać się. Ot i cały świat królika. Nauczyć go raczej nic się nie uda, może tyle żeby rozpoznawał właściciela i nie panikował, ale to wszystko. Nawet wypróżniania nie kontroluje, bo u nich to działa na zasadzie przepychania pokarmu, jak z przodu wepcha, to z tyłu wypada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna. 04.03.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 No niestety króliki to zwierzęta raczej kłopotliwe, trudne do wytresowane, o ile to w ogóle możliwe. Ale są słodkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anija231 04.03.2016 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Masz świetnego syna, że sprawił Ci taki uroczy prezent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 04.03.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Znane są z jednej zdolności... do rozmnażania się....Najlepiej sprawdzają się jako pasztet.....ale to ocena zjadacza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anaki112 29.06.2016 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Nie da się wytresować króliczka. Są milutkie ale jedyne co robią to biegają i jedzą to co im sie da ale zbyt mądre nie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c32bud 03.07.2016 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 W nowym Pitbulu jest epizod z królikami, żart taki mało śmieszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 22.07.2016 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 kupki to nie problem, gorzej, że z upodobaniem sikają na łóżka to załatwiło raz na zawsze wizję kolejnego króliczka w moim domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harin 10.10.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 króliki może i są łade, ale jak osiągają dojrzałość płciową to stają się agresywne i nieprzewidywalne. Prosze zapytać weterynarza o kastrację, po takim zabiegu zwykle łągodnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polopol 18.10.2016 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 A syn zostawił króliczka i uciekł do siebie? No tak, typowe Wyślij go do niego na wakacje, może przestanie wymyślać takie prezenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibi 21.11.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Miałem kiedyś króliki. Służyły jako ozdoba i do głaskania Tak na poważnie to nie są zbyt inteligentne i nie da się ich tresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konstru 22.11.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 To tak jakbyś chciała wytresować kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jupiterek96 07.01.2017 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Oj mało wiecie o królikach Króliki to trochę jak koto-psy Sikają i bobczą do kuwety z drewnianym żwirkiem (broń boże beniotowy dla kotów!), pod warunkiem że się je wykastruje. W przeciwnym razie sikają gdzie popadnie i mina na minie znaczy się bobki Ja mam dwa wykastrowane, parkę. Są grzeczne i nie prawda że są głupiutkie. Moje wiedzą co znaczy "nie wolno" i rozpoznają ton głosu stąd wiedzą gdy je chwalę i przychodzą same na zawołanie. Wszystko da się wypracować potrzeba tylko dużo cierpliwości i łagodności do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paserka 28.01.2017 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Zaciekawiło mnie jak chciałabyś takiego królika wytresować? Cos jak zostań! czy turlaj się! ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka.k. 15.05.2017 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 nie, nic takiego... Mam trzeciego królika, każdy był inny. Pierwsza, Misisława, srała gdzie siadła (sorry za wyrażenie) ale była przytulaśna. Nie lubiła sama spać, więc w nocy harwosiła klatką, nie umiem tego wyjaśnić, po prostu brała pręty klatki w zęby i trzęsła nimi całą noc. Ciężko było wytrzymać... Ale ja kocham zwierzęta, wytrzymałam. Druga, Madzisława - była niedotykalska i straszny brudas u siebie w klatce. W domu nie syfiła, natomiast u siebie, jejku, nie zapomnę tego syfu... Była nietowarzyska, znerwicowana i gryzła... Trzecia, Tofisława - aktualnie u mnie od 6 lat... Leje gdzie chce, bobkuje gdzie chce, przytulaśna niesamowicie i .... szczeka... Nie wiem jak nazwać odgłos, który wydaje, ale przypomina to szczekanie małego pieska. Robi tak wtedy jak jest niezadowolona. Zła. Jest najbardziej złośliwa z tych trzech i na dodatek potrafi ugryźć. Króliki nie słuchają komend, nie uczą się jak psy czy koty. Nie nadają się na prezent dla dziecka. Jestem członkiem stowarzyszenia pomocy królikom i wiem, ile jest tych zwierząt wyrzycanych z domu na ulicę w pudełkach lub nawet nie, bo nie sprawdziły się, ugryzły dziecko, brudzą, i tak dalej. A wypadałoby tylko trochę poczytać, obeznać się ze zwierzęciem i zdecydować czy chcemy takie czy nie. Ja chcę, bo ja kocham króliki, inni, niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Keksik 24.05.2017 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Nieprawda że się nie da, ja miałam króliki, udawało nauczyć się je siusiać w jednym rogu, a różne sztuczki są na youtubie i można spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doOh 26.05.2017 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Uwaga na kable mi króliczek przegryzł kabel do komputera i jak go pierdyklo to biegał po pokoju z 2 minuty zanim się uspokoił ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hamstergong 13.10.2017 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Zależy od królika, po jakimś czasie zobaczysz jaki ma predyspozycje. Możesz np przywiązać mu przysmaki do patyka i inspirować do chodzenia za sobą. Miałam raz takiego mądrego, ale jeżeli będzie inny to też się trzeba z niego cieszyć i poświęcać mu czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts