Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy taki układ będzie bardzej funkcjonalny?? Prośba o opinie :)

Doraa

Recommended Posts

Witam,

Właśnie kupiliśmy mieszkanie, które będzie w stanie deweloperskim i mamy jeszcze możliwość poprzesuwania ścianek działowych. Po długich godzinach wpatrywania się w rzut mieszkania stwierdziłam, że warto powiększyć salon, ale boję się że przez to przesunięcie ściany przedpokój, a przede wszystkim łazienka staną się zbyt ciasne.

http://images75.fotosik.pl/352/95cfb6d8bf70bbad.jpg

Zrobiłam sobie wstępny projekt łazienki w której chcemy by: była wanna( z kolumną natryskowa+parawan nawannowy), pralka zabudowana i półki nad stelażem podtynkowym ( miejscu umywalki po prawej stronie przewidziałam pralkę). Według moich wyliczeń ścianę łazienki z prawej strony muszę przesunąć ok 10 cm, żeby później muszla sedesowa nie zachodziła na drzwi i żeby zrobić podłączenie do pionu kanalizacyjnego. Jak myślicie czy dobrze kombinuję?? Będę wdzięczna za Wasze opinie.

http://images76.fotosik.pl/352/34d8d51c10bb663d.jpg

Ja też przesuwałam ścianki u siebie, i w sumie po dłuższych przemyśleniach stwierdziłam że wolę większą cześć dzienną niż przedpokój.

A u Ciebie on jest i tak dość spory tylko przez rozmieszczenie drzwi mało ustawny.

A myślałaś o przesunięciu drzwi do pokoju dziennego/kuchni w stronę łązienki? Wtedy zyskałabyś dość miejsca po lewej od drzwi wejściowych, na wieszaki i nawet może jakąś szafę.

Myślałam o tym rozwiązaniu, ale nie wpadłam na to że zamiast jednej szafy mogę zrobić dwie: jedną na kurtki i buty a drugą na odkurzacz, deskę, mopa itp. Przy tym ustawieniu stawiając lodówkę z boku zyskałabym również na blacie w kuchni, którego było mi trochę mało. Muszę przemyśleć tą koncepcję, bo ma dużo plusów. Wielkie dzięki :D