sevenek 22.02.2016 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Witam,Czy warto bawić się w rozdzielacz c.o. w mieszkaniu czy lepiej jechać na trójnikach? A jeżeli już robić rozdzielacz (4 grzejniki) to czy wystarczy rura pex 25 do rozdzielacza a od rozdzielacza do grzejnika oraz powrotne pex 16? I ostatnie pytanie, czy do takiego rozwiązania rozdzielacz bez pompki jest dobrym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 22.02.2016 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Witam, Czy warto bawić się w rozdzielacz c.o. w mieszkaniu czy lepiej jechać na trójnikach? A jeżeli już robić rozdzielacz (4 grzejniki) to czy wystarczy rura pex 25 do rozdzielacza a od rozdzielacza do grzejnika oraz powrotne pex 16? I ostatnie pytanie, czy do takiego rozwiązania rozdzielacz bez pompki jest dobrym wyborem? Ja bym jechal na trojnikach, chociaz z drugiej strony instalator namowil mnie na rozdzielacz i dzieki temu jak mialem awarie grzejnika to inne dzialaly bo ten wwdliwy na rozdzielaczu zamknalem. Te przekroje co podales wystarcza, ja mam grzejniki, 7szt na pompie z pieca, do podlogowki mam osobna pompe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevenek 22.02.2016 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Dziękuję za odpowiedź. Powiedz mi tylko czy między kotłem a rozdzielaczem masz miedź czy pex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 22.02.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Dziękuję za odpowiedź. Powiedz mi tylko czy między kotłem a rozdzielaczem masz miedź czy pex? Wszystko pex zaciskany, jedynie w calym domu miedziane rurki sa do gazu do pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts