aniaKrakow 22.02.2016 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Na tragach w Poznaniu wpadł mi w oko kominek w17dekor, firmy KAWMET- cena i parametry mi odpowiadają, szukam jednak opinii, bo nic w internecie nie mogę znaleźć na temat tej firmy- podobno producenta. Ma ktoś ich wkład, lub instalował u kogoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 22.02.2016 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Jesteś nowa na forum, radzę dużo czytać zanim podejmiesz decyzję.Tego wynalazku nie znam ale patrząc na jego konstrukcję ja przynajmniej nie brałbym pod uwagę ponieważ tej samej "klasy" wkład przerabiałem dwa lata i szczęśliwie się go pozbyłem! Dlaczego ? jest to kolejny pożeracz drewna z kiepską sprawnością, wiecznie zasyfioną szybą, wkład jest skręcany czyli może ale nie musi się po czasie rozszczelnić i co dalej? Dobre wkłady zaczynają się od 5,6 tys wzwyż. Za dobry samochód musisz zapłacić dużo podobnie jest z kominkami. Do mojego pieco-kominka same drzwiczki kosztowały około 2 tysie. Szkoda kasy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 22.02.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Te 5-6 tysia to lekka przesada.Sam wkład o który pytasz to prosta konstrukcja , mnóstwo takich skręcanych żeliwnych skrzynek zalega po katach, gdybym miał to instalować to na zasadzie " zabudowane dla celów statystycznych"..... tzn " wszyscy mają kominek to i Ja mam... "a że w nim lepiej palić tylko od święta to inny temat. Pytanie: Po co Tobie wkład kominkowy o mocy 17kW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 22.02.2016 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Darek wierzysz w te 17kW? Na podstawie czego kawmety, kratki, invicty i inne tego typu mają te kW wyliczane?U nas takie wkłady schodzą bo klient przychodzi i chce wkład żeliwny i za nic nie idzie go przekonać na solidną stalówkę lub innego solidnego ale 2 razy droższego żeliwiaka.Odnośnie opinii na temat solidności - co roku sprzedajemy kilkadziesiąt żeliwiaków tej klasy i ludzie wracają z reklamacjami głównie na ruszta po 2-óch sezonach. deflektory i tylne płyty siadają średnio po 6-7 latach. Od nieco ponad 3 tyś idzie już kupić romotopa z serii heat i są to solidne wkłady na nóżkach i z króćcem przyłączeniowym powietrza, a w wymienionych wkładach trzeba za to dodatkowo zapłacić po ok 150zł za stojak i króciec dolotowy i cena przestaje już być konkurencyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raczynski23 23.02.2016 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Na wszystko jest klient, jeżeli ktoś się uprze aby było tanio to będzie miał tanio, to że będzie po czasie miał dosyć z palenia w takim wkładzie lub kupi drugi raz - to nic, przecież Polak nie przyzna się do błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 23.02.2016 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 (edytowane) Witam. POST OBRAŹLIWY - USUNIĘTY PRZEZ REDAKCJĘ Olo ... myślę że czytający to formu, zarówno ci szukający tu porad, jak i sami doradzający, nie życzymy sobie wypowiedzi w stylu jakim Ty uprawiasz - pełnych wulgaryzmów, obraźliwych określeń i inwektyw kierowanych często pod adresem konkretnych Forumowiczów. Mam nadzieję że moderatorzy usuną Twoje wpisy utrzymane w podobnym stylu, albo po prostu będą Ciebie banować za takie wypowiedzi ... Pozdrawiam. Edytowane 23 Lutego 2016 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 26.02.2016 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Na wszystko jest klient, jeżeli ktoś się uprze aby było tanio to będzie miał tanio, to że będzie po czasie miał dosyć z palenia w takim wkładzie lub kupi drugi raz - to nic, przecież Polak nie przyzna się do błędu. Nie prawda, ja się przyznaję do błędu i gdzie mogę ostrzegam przed takimi wynalazkami i będę to robił nadal tylko pytanie czy posłuchają rad człowieka po "przejściach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 26.02.2016 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 (edytowane) Często niestety TAK to się kończy Edytowane 26 Lutego 2016 przez Zdun Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo75 26.02.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Nie prawda, ja się przyznaję do błędu i gdzie mogę ostrzegam przed takimi wynalazkami i będę to robił nadal tylko pytanie czy posłuchają rad człowieka po "przejściach". To żeby twoja wypowiedz czy ostrzeżenie miało wartość merytoryczną podaj w punktach argumenty które dowodzą że taki kominek jest produktem beznadziejnym w porównaniu z produktem który być może posiadasz obecnie. Pamiętaj o tym żeby argumenty były konkretne i namacalne a nie subiektywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 26.02.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Witam.Janusz już to wszystko dokładnie opisał na FM ... wystarczy poszukać lub poczytać jego wcześniejsze posty ... Wystarczy chcieć ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 12.04.2016 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 To powyżej .... to kiepska reklama ..... Posty : 1 ... i wszystko jasne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts