rispetto 20.07.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 WitajcieMam prośbę o pomoc w sprawie niesolidnego dostawcy. Zamówiłem u niego okna, bramę garażową i drzwi, wpłaciłem zaliczkę przy podpisywaniu umowy (20%) i spokojnie czekałem na odbiór. Któregoś pieknego dnia przyjechały wreszcie okna i od szefa firmy dostałemn informację, że drzwi i brama "będa jutro". Nabrałem (jak się okazało niesłusznie) zaufania i zapłaciłem resztę kasy. Niestety "jutro" okazało się, że "brama nie jest w tym kolorze i muszą poprawić". Od tej pory słyszałem już tylko same brednie na temat niemożności dostarczenia zamówionych rzeczy. Po dwóch tygodniach za obustronną zgodą zdecydowaliśmy się rozwiązać umowę i zarządałem zwrotu zaliczki. No i zaczęły się schody. Nie mogę tego wyegzekwować. Co robić ? Założyć sprawę w sądzie ? W jakim ? Może ktoś poratuje wzorem pisma ?Pozdrawiam wszystkich mających jeszcze siły w czasie budowy.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 20.07.2004 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 P.S. Przeczytałem oczywiście wątek poniżej, ale nie znalazłem tam niczego, co by mnie ratowało, więc pozwoliłem sobie założyć nowy wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miska 30.08.2004 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Wydzial cywilny wlasciwego terenowo sadu rejonowego.A i jakis znudzony i niewyzyty mlodzienaszek czasem zapol literka przekaze osobiscie twoje pozdrowienia kipskiemukonrahentowi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.08.2004 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 No i te dwa rozwiązania (kopia pisma skierowanego do sądu + wizyta w "towarzystwie") okazały się skuteczne Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 30.09.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Skuteczniejszy i szybszy będzie wariant terrorystyczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts