gołym-okiem 22.02.2016 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 OMG przychodzi mi na myśl o ile byłabym mądrzejsza gdybym chociaż przejrzała to forum przed wyborem projektu. Ale to akurat za mną więc zamykam temat. Do aranżacji mam cały parter i poddasze. My to 2 +3 (w kwestii sprzątania, dbania o dom to właściwie 1+4).Moje potrzeby to wygodne wnętrze dla młodych ludzi i trójki małych samców. A i jeszcze koty mamy, właściwie to trzy. Takie sześciomiesięczne> Do tej pory nie mogę uwierzyć jak mój mąż mnie na to urobił.Wracając do wnętrz to ciepłe rodzinne aranżacje kojarzą mi się ze stylem skandynawskim. I to jest ok, ale nie chce mieć w domu całej Ikea. W swoim kodzie genetycznym mam też zbieractwo "wszystko się może przydać" więc odpada minimalizm. Moje dotychczasowe doświadczenie? Próbowałam urządzić pokój chłopców. Dwaj starsi (7 i 4) tymczasowo w jednym pokoju. I tak, plan był taki: szare ściany i żółta lampa i dodatki. Chłopcy jednak wybrali po swojemu więc z koncepcji nici. Została tylko żółta osłonka na doniczkę, bo lampy nie zdążyłam kupić. Mają jak chcieli.W salonie marzyłam o narożniku w pięknej głębokiej czerni - wątek Korozji wyleczył mnie z pomysłu. Ciekawa jestem ile jeszcze moich fantazji odejdzie w niepamięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gołym-okiem 22.02.2016 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Kuchnia: Biała ikea fronty veddinge w macie. Proste same 60. Zupełnie jak na zdjęciu. Układ podobny w literę L. Okno też mam spore tyle że ciemy brąz a płytki również z odcieniami brązu plus czekoladowy kolor fugi. U mnie góra i dół biały. Brakuje mi oświetlenia. Na ścianie (lewej od okna) chciałabym taki rozciągający się kinkiet ale nie wiem co z główną górną lampą. Kuchnia nie jest duża ok. 10m. Czy jest sens montować dwa różne typy lamp? Może jednak lepiej szukać jednego wzoru i na kinkiet i na lampę. Po głowie chodzi mi miedziany kolor tych lamp. Dodam że w kuchni jest akcent dzieci (robione przez nich magnesy na lodówce, tablica z planem zajęć jednego i drugi ichnie rysunki itp) (zamieszczone tu zdjęcia pochodzą z internetu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 22.02.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Gołym-okiem, najlepsze miejsce dla tego wątku, to dział "Galeria zdjęć domów..." Przeprowadzić Cię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gołym-okiem 22.02.2016 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 jasne, poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts