Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uprawnienia budowlane

Gość Endriu12

Recommended Posts

Gość Endriu12

Witam

W zeszlym roku ukonczylem studia budowlane (konstrukcje) chce zrobic uprawnienia projektowe i mam pytanie ile praktyki w wykonastwie i w biurze projektowym musze miec ? Czy praktyka w wykonastwie musi odbywac sie na budowie czy mozna do niej zaliczyc takze np prace w firmie remontowej ?

Czy praktyka w wykonastwie musi odbywac sie na budowie czy mozna do niej zaliczyc takze np prace w firmie remontowej ?

To zalezy co ta firma remontuje, przeciez mozna budynki cale remontowac. Jezeli tylko maluje i tapetuje to raczej Ci takiej praktyki nie zalicza. Jest jeszcze sprawa podpisywania praktyki raz na 3 miesiace przez osbobe posiadajaca uprawnienia.

Endriu12

Od razu załóż sobie dwa dzienniki praktyk budowlany i projektowy. Od przybytku głowa nie boli (mimo, że nie mogą się nakładać). Najbliższa filia UW wita :wink:

Już od jakiegoś czasu Dzienniki Praktyki Zawodowej rejestruje się we właściwej Izbie Inżynierów Budownictwa, a nie w Urzędzie Wojewódzkim.

Pzdr

To przenieśli, nie wiedziałem, mam jeszcze stare stęplowane przez UW

Ja również. Ale teraz egzaminy na uprawnienia i wydawanie decyzji o uprawnieniach przejęły Izby.

Przenieśli pewnie dlatego, zeby składki pobierać przez okres praktyki.

Żadnych składek Izba nie pobiera w czasie praktyki. Jest opłata za egzamin i tyle.

Pzdr

Gość Endriu12
Hehe dzieki za odpowiedzi , to teraz juz wszystko wiem . Czas zaczac szukac firmy ktora mnie przyjmie do pracy, tylko teraz sie zastanawiam czy zaczac od praktyki w wykonawstwie czy w projektowaniu. Pewnie rozpoczne tam gdzie mnie zechca przyjac ;) Pozdrawiam