rispetto 20.07.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 WitamPostanowiłem trochę "zmniejszyć" skosy na poddaszu i zbuduję ściankę g-k odcinającą naniższą część poddasza. Pojawił się jednak problem zamontowania grzejników, które powinny wisieć na tych ściankach. Czy są jakieś sposoby na zawieszenie grzejnika na takiej ściance ? Majster poradził mi wybudowanie kawałka muru w miejscu, gdzie będzie wisiał kaloryfer i przymocowanie go przez g-k do tej scianki, ale może ktoś wymyślił coś innego ???PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel P. 20.07.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Są specjalne metalowe stelaże do montażu grzejników na ścianach G-K. Podobnie jak kibelki podwieszane. Popytaj w hurtowniach. Z tego co wiem są niewiele tańsze od samego grzejnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxtor 20.07.2004 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 U mnie grzejniki będą wisiały na płycie k-g, ale od spodu na całej płaszczyźnie gdzie będą grzejniki jest do niej przymocowana płyta OSB. Pzdrmaxtor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 20.07.2004 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 U jednego gościa widziałem grzejnik postawiony (!) na dwóch cegłach i leciutko przymocowany do ściany jakimiś kotwami, ale to chyba nie było rozwiązanie docelowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 20.07.2004 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 wystarczy w miejscu mocowania grzejnika, zrobic lepszy, mocniejszy stelaz, np z drewna (pionowe slupki 7x7 i pomiedzy to przybic 5x7) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 20.07.2004 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 możesz kupić nóżki, ale są drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 21.07.2004 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Są specjalne metalowe stelaże do montażu grzejników na ścianach G-K. Podobnie jak kibelki podwieszane. Popytaj w hurtowniach. Z tego co wiem są niewiele tańsze od samego grzejnika. ja wlasnie tak mam, scianka w odleglosci okolo 60cm od murlaty, wysokosc okolo 80cm, stelaz stalowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 21.07.2004 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Dziękuję za odzew. Można wiedzieć, ile kosztowała Cię ta impreza ? Nie wiem, czy w zależności od wielkości grzejnika cena takiego stelaża się zmienia, więc dla porównania podam, że muszę powiesić Purmo 90x60 (szer x wys). Paweł P.S. A tak w ogóle to buduję Sarę z Archipelagu i po niedzieli wchodzą tynkarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 21.07.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Jeśli to mały grzejnik to można bezpośrednio do płyty. Ja zamocowałem tak grzejniki V11 30x100 i v22 60x60. Wiszą już rok. Nic się nie dzieje. Jeśli większy, wystarczy dać w miejscu mocowania grzejnika dodatkowy profil pod płytą. Koszt i nakład pracy prawie żaden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 21.07.2004 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Czy mówisz o "zwyczajnych" profilach do płyt g-k ? Obawiam się jednak, że grzejnik V22 1200 x 600 (mam taki jeden) może okazać się za ciężki dla tych profili. Sam go ledwo podnoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drizzt 21.07.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Dałem po prostu długie kołki i po temacie. Moje grzejniki wiszą i nic im sie nie dzieje - gipsom także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 21.07.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 u mnie stelarz jest standardowy ale solidny. od wielkosci grzejnika (Cosmocopakt) zalezy tylko ilosc spec-hakow do powieszenia. Najwiekszy - 33k180*40 wisi na trzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 21.07.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Czy mówisz o "zwyczajnych" profilach do płyt g-k ? Obawiam się jednak, że grzejnik V22 1200 x 600 (mam taki jeden) może okazać się za ciężki dla tych profili. Sam go ledwo podnoszę A wiesz jakie zawieszone obciążenie (wektor siły prawie pod kątem prostym, tak jak w tym przypadku) wytrzymuje punktowo, bez odkształcenia płyta? Około 70kg. Szczegóły na stronach producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 21.07.2004 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 jeden stojak do grzejnika kosztował jeszcze 3 miesiące temu około 50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kastel 24.07.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 wystarczy że konstrukcję z profili wzmocnisz w miejscu zamocowań grzejnika dwoma pionowymi łatami o grubości odpowiedniej do użytego profila . większość sił działa w dół więc grzejniki ci raczej nie walną na pysk... taniej już się chyba nie da.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 25.07.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Co prawda nie jest to grzejnik stalowy płytowy zawieszony na scinace g-k lecz również trzeba było coś wykombinować aby zawiesić grzejnik łazienkowy na sciance g-k której jeszcze nie było.Pomyślało się i wyszło całkiem nieźle tak sądzę i na dodatek jest regulacja głębokości.http://foto.onet.pl/upload/15/46/_300687_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/27/95/_300691_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts