SledgehammerPL 23.02.2016 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Czy ktoś ma pomysł co jest przyczyną dudnienia termostatów? Kiedy wszystkie termostaty w domu osiągną temperaturę zadaną, to ostatni zaczyna walić (zamykać i otwierać na przemian dość szybko). Pomaga zmiana ustawienia tego termostatu, ale tylko jeśli go odkręcę, bo jak przykręcę, to zaczyna walić inny termostat (pewnie ten co ma najbliżej do granicy) Nie da się wytrzymać tego walenia, to jakby ktoś prętem napie*** po kaloryferze. Domek jednorodzinny, piec dwufunkcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 23.02.2016 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Masz odwrotnie podłaczone grzejniki .Zmieniony powrót z zasilaniemAlbo kocioł ma zamieniony powrót z zasilaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 23.02.2016 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Masz odwrotnie podłaczone grzejniki .Zmieniony powrót z zasilaniem Albo kocioł ma zamieniony powrót z zasilaniem Podlacze sie, a jezeli to nie jest powodem? Jedynue jeden grzejnik w lazience wali, wystarczy ruszyc glowica w ktoras strone i przechodzi. Dobrze jest podlaczony, zasilanie do zasilania, powrot do powwrotu, przy piecu tez. Moze byc glowica walnieta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 23.02.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Podlacze sie, a jezeli to nie jest powodem? Jedynue jeden grzejnik w lazience wali, wystarczy ruszyc glowica w ktoras strone i przechodzi. Dobrze jest podlaczony, zasilanie do zasilania, powrot do powwrotu, przy piecu tez. Moze byc glowica walnieta? na pewno odwrotnie albo masz zawór zasilający na powrocie. To częsty błąd i typowe objawy Zakręć grzejnik i jak wystygnie odkręć .Wtedy zobaczysz gdzie zasilanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 23.02.2016 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 na pewno odwrotnie albo masz zawór zasilający na powrocie. To częsty błąd i typowe objawy Zakręć grzejnik i jak wystygnie odkręć .Wtedy zobaczysz gdzie zasilanie No wlasnie nie, jak odkrece zawor to najpierw robi sie cieple przy nim, poza tym przed podlaczeniem grzejnika sprawdzalem bo mam podlaczony pod rozdzielacz i popuscilem zasilianie i patrzylem z ktorego woda leci. Sprawdzalem kazdy grzejnik, mialem schizo bo kiedys wyczytalem ze gosciowi instalator podlaczyl do spluczki w kiblu ciepla wode na pewno mest dobrze podlaczony, a dudni czasami, do tej pory (od dwoch miesiecy) ze 3 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 23.02.2016 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SledgehammerPL 23.02.2016 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 dobra, ustaliłem która strona się rozgrzewa, Zasilanie typu V, rozgrzewa się ta strona od głowicy. Grzejniki Buderus. To dobrze czy źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 24.02.2016 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 (edytowane) dobra, ustaliłem która strona się rozgrzewa, Zasilanie typu V, rozgrzewa się ta strona od głowicy. Grzejniki Buderus. To dobrze czy źle? Źle https://www.google.pl/search?q=grzejnik+typ+V&espv=2&biw=1242&bih=585&tbm=isch&imgil=PJ1clRU-yCm8HM%253A%253B7h1EBLDRxErfgM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.instalacjebudowlane.pl%25252F6226-23-44-jak-dobrac-moc-grzejnikow.html&source=iu&pf=m&fir=PJ1clRU-yCm8HM%253A%252C7h1EBLDRxErfgM%252C_&usg=__kplAlpooG8gt4tzKuMJqvjDu7G0%3D&ved=0ahUKEwjVsP7o4Y_LAhWmNJoKHUcJAwsQyjcINA&ei=iUzNVpXIKKbp6ATHkoxY#imgrc=PJ1clRU-yCm8HM%3A Edytowane 24 Lutego 2016 przez fachman19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SledgehammerPL 24.02.2016 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 (edytowane) A niech to dunder świśnie... No rzeczywiście... No to mam robotę, sprawdzam czy wszędzie w domu mam tak samo - jeśli tak, to dobrze, wystarczy na piecu zamienić.... A jakie są jeszcze oprócz stuków konsekwencje złego podpięcia? Czy działają gorzej, nie wiem, wolniej się nagrzewają? Bo może moja walka z ogrzewaniem od 10 lat ma bardzo prymitywną przyczynę... Edytowane 24 Lutego 2016 przez SledgehammerPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 24.02.2016 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 A niech to dunder świśnie... No rzeczywiście... No to mam robotę, sprawdzam czy wszędzie w domu mam tak samo - jeśli tak, to dobrze, wystarczy na piecu zamienić.... A jakie są jeszcze oprócz stuków konsekwencje złego podpięcia? Czy działają gorzej, nie wiem, wolniej się nagrzewają? Bo może moja walka z ogrzewaniem od 10 lat ma bardzo prymitywną przyczynę... Gdzies czytalem ze odwrotne podlaczenie obniza sprawnosc grzejnika 30-50% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 24.02.2016 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Drożej grzałeś , troszeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts