bela290 24.02.2016 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 witam! Mam mały problem chce kupić okap Akpo WK-9 Venus 60 i niestety w miejscu gdzie ma byc on zamontowany były drzwi i połowa okapu musiałaby być przymocowana do ścianki gipsowej. Dodam, że okap waży 11kg o będzie się go często dotykać bo trzeba otwierać i zamykać klapkę pochłaniacza.Czy ta ścianka to wytrzyma???? Pozdrawiam,bela290 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.02.2016 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 A ta ścianka gipsowa już jest ? W miejscach mocowania okapu wystarczy wzmocnić konstrukcję aby było do czego się przykręcić. Listwa drewniana, kawałek płyty OSB czy wiórowej itp. Ja mam okap wyspowy zamontowany do podwieszanego sufitu, w miejscu mocowana daliśmy kawałki płyty OSB i świetnie się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bela290 24.02.2016 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Dziękuje za odpowiedź Tak już jest bo robiliśmy ja dużo wcześniej, nawet pokryta farbą więc ten sposób odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.02.2016 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 No cóż, ciężko coś doradzić w takim przypadku. Spróbujcie zamontować na odpowiednie kołki tak jak jest, a gdyby coś się działo to wtedy przebudujecie ściankę. GK jest bardzo wdzięczny do przeróbek, myślę że temat z przebudową do ogarnięcia w jedną sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts