Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak podłączyć poniższy schemat.

halogeny Led na 230V

taśma led 12 ( wcześniej zasilacz )

Chciałbym wyłącznikiem nr 1 załączyć halogen 1

a wyłącznikiem 2 pasek Led i odpowiednio

z góry dzięki za pomoc :)

Bez tytułu.jpg

Nie za bardzo się domyślam co narysowałeś,wygląda na dwa klawisze od wyłącznika świecznikowego wsadzone na chamca w "bebechy" od gniazdka 2P+Z i pod spodem lizak na choinkę.

Jeżeli chodziło ci o jeden podwójny wyłącznik i nie potrafisz tak banalnego układu samodzielnie podłączyć, to może jednak zatrudnij elektryka(bo to łatwe da sobie radę) albo kumatego sąsiada.

Jeżeli natomiast chodziło ci o załączanie z dwu miejsc, to kup dwa wyłączniki podwójne schodowe i weź kumatego sąsiada. Elektryka nie bierz( to już za trudne na elektryka), bo wszyscy do Anglii wyjechali albo pracują w poważnych firmach. A ci co się szwendają po budowach domków jednorodzinnych to albo jełopy albo wiejscy filozofowie.

Jeżeli natomiast chodziło ci o załączanie z dwu miejsc, to kup dwa wyłączniki podwójne schodowe i weź kumatego sąsiada. Elektryka nie bierz( to już za trudne na elektryka), bo wszyscy do Anglii wyjechali albo pracują w poważnych firmach. A ci co się szwendają po budowach domków jednorodzinnych to albo jełopy albo wiejscy filozofowie.

Weź murarza - na przykład niejakiego krzcel. On będzie wiedział. Miastowy przecież. Ale do matołka trafił (chyba niechcący)

O, nie wiedziałem że taki zaszczyt mnie spotkał, daj linka bo nie chce mi się całego tego wątku o matołkach przeglądać. Szczególnie, że mam bardzo złe zdanie o moderatorach. Nie o ich wiedzy, ale o ich sposobie cenzurowania niewygodnych postów.