kasiamirek1719513701 24.02.2016 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Panowie, Mam juz komplet dokumentów aby złożyc PnB , niestety dziś się dopatrzyłem w decyzji o warunkach zabudowy taki zapis: "przedmiotowa inwestycja wymaga wydania decyzji zezwalającej na wyłączenie gruntów z produkcji rolnej" Byłem dziś w starostwie po wniosek na powyższe i Pani powiedziała mi, że na decyzje czeka się około 30 dni. Trochę długo... Pomyslałem, że może uda sie to przeskoczyć jeśli złożyłbym zawiadomienie o budowie? Chociaż wydaje mi sie, że to nie przejdzie.... a Wy jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 24.02.2016 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Nie opłaca się. PnB wychodzi szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 24.02.2016 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Panowie, Mam juz komplet dokumentów aby złożyc PnB , niestety dziś się dopatrzyłem w decyzji o warunkach zabudowy taki zapis: "przedmiotowa inwestycja wymaga wydania decyzji zezwalającej na wyłączenie gruntów z produkcji rolnej" Byłem dziś w starostwie po wniosek na powyższe i Pani powiedziała mi, że na decyzje czeka się około 30 dni. Trochę długo... Pomyslałem, że może uda sie to przeskoczyć jeśli złożyłbym zawiadomienie o budowie? Chociaż wydaje mi sie, że to nie przejdzie.... a Wy jak myślicie? nie przeskoczysz tego bo twoje dokumenty niespełniaja warunków wiec nawet w zawiadomieniu wysla CI pismo o uzupelnienie i dopoki tego nie zrobisz...nic sie nie stanie i pozniej znow 30 dni od nowa. Ja mam podobnie tyle,ze dzialka lesna ale jeszcze nie mam wszystkich papierow.... 2. z forum i u mnie ze starostwa (i innego gdzie szwagier jest keirownikiem) mowia tylko PnB....mowia,ze zgloszenie to bubel i nieoficjalnie jest to pewnego rodzaju forma protestu,ze starostwa "uwalaja" zgloszenia. bo w PnB mieli wiecej czasu a tutaj nagle miej,wiec robia wszystko aby wykazac,ze zgloszenie jest gorsze ale chyba najwazniejsza roznica jest taka,ze w PnB dostajesz decyzje,tkora jest np potrzebna przy kredycie w banku. Przy zglosznieu nic takiego nie dostajesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 24.02.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Spokojnie złóż wniosek o PNB a wyłączenie z produkcji doniesiesz przed decyzją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamirek1719513701 24.02.2016 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Spokojnie złóż wniosek o PNB a wyłączenie z produkcji doniesiesz przed decyzją. A przyjmą wniosek PnB niekompletny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schizo85 24.02.2016 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 A przyjmą wniosek PnB niekompletny? Oni nie sprawdzają kompletności wniosku przy przyjęciu. Dopiero później są sprawdzane wymagane dokumenty, akurat gdzieś pewnie po miesiącu. W tym czasie dostaniesz wyłączenie z produkcji rolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 24.02.2016 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Oni nie sprawdzają kompletności wniosku przy przyjęciu. Dopiero później są sprawdzane wymagane dokumenty, akurat gdzieś pewnie po miesiącu. W tym czasie dostaniesz wyłączenie z produkcji rolnej. albo mu wysla pismo o uzupelnienie dokumentacji w ciagu 7 dni i jak nie to od nowa. U mnie w starostwie babka powiedziala,ze wstepna weryfikacje robia w 1-2 tygodnie od zlozenia aby wlasnie wylapac takie podstawowe braki wiec pewnie najlepiej podpytac w starostwie, z usmiechem do jakiejs Pani, co by od serca doradzila;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 24.02.2016 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 (edytowane) Ja również dostarczałem wyłączenie z produkcji rolnej po czasie u mnie przeszło bez problemu w zasadzie to tylko na to czekałem aby ostatecznie uzyskać PnB a w między czasie sprawdzili inne błędy jakie powstały przez zmiany przepisów czy niedopatrzenie architekta.I też czekałem koło 25 dni na to wyłączenie ale to oczywiste bo wydrukowanie 1 kartki gotowego wzoru i podpisanie mniej więcej zajmuje jakieś 30 dni, oczywiście tylko w Polsce .... ale jednak:bash:Pomijam fakt, że wyłączenie z produkcji miałem i tak w warunkach zabudowy ale weź to wytłumacz w starostwie .... Tak że składaj bo pewnie i tak będziesz miał coś do poprawy a w między czasie doniesiesz to wyłączenie. Edytowane 24 Lutego 2016 przez kamil2k3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts