Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki tani prysznic 70x100? [ok.1000 zł]

Recommended Posts

Jako, że to mój pierwszy post na forum - Dzień dobry wszystkim :)

Potrzebuję porady w związku z zakupem kabiny prysznicowej.

Jest dość nietypowa (70 cm szerokości) ze względu na to, że ściana ma 76 a następnie jest już okno.

Sytuacje ratuje nieco druga ściana, która jest długa i można zamontować kabinę powiedzmy 90-100 cm długą.

Z tego co czytałem 70x70 to straszne maleństwo? Dlatego też szukam jakiejś kabiny w w/w wymiarach.

Jako, że budżet i tak został 3 razy przekroczony skłaniam się ku rozwiązaniu - tanio i w miarę dobrze.

Czy możecie mi coś polecić w cenie do około 1000 zł (z brodzikiem) ?

Z góry dziękuję za pomoc :)

Nie ma do tysiąca, szukaj wiatru. My mamy miejsce na kabinę 70x90 (w zasadzie 96, ale takich nie robią), w prostokącie, najtańsza wyszła za ponad 2500zł. Mąż wymyślił więc, że zrobi sam na wymiar, wszystkie elementy na internecie można zamówić, a szyba hartowana od okolicznego szklarza: i tak wychodzi coś około 1500zł. A że mamy drugą łazienkę skończoną, to na razie prysznic czeka grzecznie na swoją kolej.

Czyli znowu potwierdza się to co kiedyś przeczytałem na forum - remont lub budowa domu kosztuje tyle ile masz + tyle ile możesz pożyczyć + jeszcze jakieś 20% :) No trudno, w takim razie bardzo dziękuję za odpowiedź - będę kombinował coś w wyższym pułapie cenowym żeby nie kupić bubla.