tagerek 25.02.2016 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Witam Mam następujący problem czy nalot w narożniku ściany wewnętrznej świadczy o podciąganiu kapilarnym ?? dodaje zdjęcia. 1.Nalot pojawił mi się w jesienią. 2.Sciana zewnątrz nie jest ocieplona tylko tynk cały nie uszkodzony 3.fundamentu nie odkopywałem wiec nie wiem czy jest izolacja pozioma(?) 4.wewnątrz pomieszczenia są nowe tynki gipsowe, okno jest nowe plastikowe bez nawiewników. Jak widać po zdjęciu nalot pojawia się tylko w tym narożniku, dotykając jej jest zimna czasami na dole jest wilgotna. Jak ja naprawić niechciałbym docieplać zewnątrz w jednym z pomieszczeń zastosowałem multipoor 5cm i sie sprawdza. nie wiem jak tutaj czy inekcja da coś??/ proszę o odp.. z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 25.02.2016 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Witam Mam następujący problem czy nalot w narożniku ściany wewnętrznej świadczy o podciąganiu kapilarnym ?? dodaje zdjęcia. 1.Nalot pojawił mi się w jesienią. 2.Sciana zewnątrz nie jest ocieplona tylko tynk cały nie uszkodzony 3.fundamentu nie odkopywałem wiec nie wiem czy jest izolacja pozioma(?) 4.wewnątrz pomieszczenia są nowe tynki gipsowe, okno jest nowe plastikowe bez nawiewników. Jak widać po zdjęciu nalot pojawia się tylko w tym narożniku, dotykając jej jest zimna czasami na dole jest wilgotna. Jak ja naprawić niechciałbym docieplać zewnątrz w jednym z pomieszczeń zastosowałem multipoor 5cm i sie sprawdza. nie wiem jak tutaj czy inekcja da coś??/ proszę o odp.. z góry dzięki Sciana jest zimna bo nie ocieplona. Pojawia sie to w okresie zimnym Okno nie ma nawiewników, czyli brak poprawnej wentylacji w pomieszczeniu (zakaldam ze nie masz wentylacji mechanicznej Wyglada na zwykle wykraplanie wilgoci na zimnej przegrodzie, ktora osiaga punkt rosy. Koniecznie to popraw bo sie pojawi wkrotce grzyb. Trzeba poprawic wentylacje i zrobic ocieplenie sciany. Ocieplenie od wewnatrz bez poprawienia wentylacje to leczenie syfa pudrem. Diabel wie co Ci tam urosnie pod tym wewnetrznym ociepleniem ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tagerek 25.02.2016 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Chciałbym zastosować inekcje grawitacyjna ale czy to jest sens??? Co do wentylacji bedę montował nawiewniki areco higro... co do docieplenia jest mozliwosc jedynie od wewnatrz plytami krzemiankowymi multipoor . dzieki za odpowiedz ale co z ta inekcją czy warto??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 25.02.2016 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Chciałbym zastosować inekcje grawitacyjna ale czy to jest sens??? Co do wentylacji bedę montował nawiewniki areco higro... co do docieplenia jest mozliwosc jedynie od wewnatrz plytami krzemiankowymi multipoor . dzieki za odpowiedz ale co z ta inekcją czy warto??? Po co CI jakies iniekcje gdy ta wilgoć na scianie to z duzym prawdopodobienstwem wilgoć z pomieszczenia ktorej nie zwentylowałes a ie podciaga Ci od fundamentu. Skoro ze starym oknem nie bylo problemu, to jakbys tylko poprawił wentylacje do takiego samego poziomu jak była przed wymiana okna już by roziwazała sytuacje lub chociaz poprawiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tagerek 25.02.2016 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Zobacze jeszcze jak wyglada sytuacja jak odkopie sie do fundamentu/, być może nie bedzie izolacji poziomej. na razie czekam az zrobi sie cieplej i zaczne działac. najgorsze jest to że polożyli tynk gipsowy będe musiał go skuc i dac renowacyjny dzieki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 25.02.2016 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Jak by nie bylo izolacji poziomej to problem bylby na calej scianie nie tylko w naroznikach. Bylo dobrze, wstawiles szczelne okna i zabiles wentylacje zrobilo sie zle. Prawie na pewno wina izolacji . Ja bym jeszcze sprawdzil czy sasiad nie zmienil operatora telefonu komorkowego!! Ale jak chcesz machac lopata tudziez placic za iniekcje to Twoja praca i Twoje pieniadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tagerek 25.02.2016 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 hehhe. sprawdzilem sasiada ma w play:). podejrzewalem ze moze byc cos z wentylacja , jakby nie bylo izolacji poziomej to masz racje na calej scianie by bylo. jeszcze raz dzieki za odp. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts