Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nalot w narożniku sciany wewnetrznej

tagerek

Recommended Posts

Witam

Mam następujący problem czy nalot w narożniku ściany wewnętrznej świadczy o podciąganiu kapilarnym ?? dodaje zdjęcia.

1.Nalot pojawił mi się w jesienią.

2.Sciana zewnątrz nie jest ocieplona tylko tynk cały nie uszkodzony

3.fundamentu nie odkopywałem wiec nie wiem czy jest izolacja pozioma(?)

4.wewnątrz pomieszczenia są nowe tynki gipsowe, okno jest nowe plastikowe bez nawiewników.

Jak widać po zdjęciu nalot pojawia się tylko w tym narożniku, dotykając jej jest zimna czasami na dole jest wilgotna.

Jak ja naprawić niechciałbym docieplać zewnątrz w jednym z pomieszczeń zastosowałem multipoor 5cm i sie sprawdza.

nie wiem jak tutaj czy inekcja da coś??/

proszę o odp..

z góry dzięki

IMG_20160225_144803786.jpg

IMG_20160225_144815645.jpg

Witam

Mam następujący problem czy nalot w narożniku ściany wewnętrznej świadczy o podciąganiu kapilarnym ?? dodaje zdjęcia.

1.Nalot pojawił mi się w jesienią.

2.Sciana zewnątrz nie jest ocieplona tylko tynk cały nie uszkodzony

3.fundamentu nie odkopywałem wiec nie wiem czy jest izolacja pozioma(?)

4.wewnątrz pomieszczenia są nowe tynki gipsowe, okno jest nowe plastikowe bez nawiewników.

Jak widać po zdjęciu nalot pojawia się tylko w tym narożniku, dotykając jej jest zimna czasami na dole jest wilgotna.

Jak ja naprawić niechciałbym docieplać zewnątrz w jednym z pomieszczeń zastosowałem multipoor 5cm i sie sprawdza.

nie wiem jak tutaj czy inekcja da coś??/

proszę o odp..

z góry dzięki

Sciana jest zimna bo nie ocieplona.

Pojawia sie to w okresie zimnym

Okno nie ma nawiewników, czyli brak poprawnej wentylacji w pomieszczeniu (zakaldam ze nie masz wentylacji mechanicznej ;-)

Wyglada na zwykle wykraplanie wilgoci na zimnej przegrodzie, ktora osiaga punkt rosy. Koniecznie to popraw bo sie pojawi wkrotce grzyb.

Trzeba poprawic wentylacje i zrobic ocieplenie sciany.

Ocieplenie od wewnatrz bez poprawienia wentylacje to leczenie syfa pudrem. Diabel wie co Ci tam urosnie pod tym wewnetrznym ociepleniem ;-(

Chciałbym zastosować inekcje grawitacyjna ale czy to jest sens???

Co do wentylacji bedę montował nawiewniki areco higro...

co do docieplenia jest mozliwosc jedynie od wewnatrz plytami krzemiankowymi multipoor .

dzieki za odpowiedz ale co z ta inekcją czy warto???

Po co CI jakies iniekcje gdy ta wilgoć na scianie to z duzym prawdopodobienstwem wilgoć z pomieszczenia ktorej nie zwentylowałes a ie podciaga Ci od fundamentu.

Skoro ze starym oknem nie bylo problemu, to jakbys tylko poprawił wentylacje do takiego samego poziomu jak była przed wymiana okna już by roziwazała sytuacje lub chociaz poprawiła.

Jak by nie bylo izolacji poziomej to problem bylby na calej scianie nie tylko w naroznikach.

Bylo dobrze, wstawiles szczelne okna i zabiles wentylacje zrobilo sie zle. Prawie na pewno wina izolacji :p. Ja bym jeszcze sprawdzil czy sasiad nie zmienil operatora telefonu komorkowego!!

Ale jak chcesz machac lopata tudziez placic za iniekcje to Twoja praca i Twoje pieniadze.