Donut 26.02.2016 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Witam serdecznie, mam okazję kupić ceglany dom do generalnego remontu z 1928 roku. Wiadomo na początek trzeba założyć centralne ogrzewanie, wymienić (ewentualnie podnieść) dach, okna i o wiele wiele więcej... Dom kosztuje 130 tys wraz z 500 metrowa działką, chcielibyśmy remontować go własnymi siłami i tylko do poważnych przedsięwzięć zatrudniać fachowców. Nie myślę juz trzeźwo, marzę o własnych czterech kątach, dlatego prosze o opinie. Dom ma 115 mk,rozkład pomieszczeń:korytarz,kuchnia z łazienką,wc,3 przechodnie pokoje,wejscie na poddasze ,które moze byz uzytkowe. Media prąd,siła,kanalizacja.wodociag miejski,siła,gaz przed działką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Donut 26.02.2016 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 [ATTACH=CONFIG]348014[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]348014[/ATTACH]Myślicie że remont zmieściłby się w 100 tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 26.02.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Załączniki nie otwierają się. Na sam początek weź porządnego fachowca niech na miejscu sprawdzi ten retuszowany już fundament i stan ścian bo z zewnątrz nie wygląda to najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 27.02.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 100 tysięcy ?! Za wykończenie byle mieszkania od stanu deweloperskiego płaci się 100 tysięcy... Jaki jest stan więźby ? Murłata leży na ściance, czy ona jest kotwiona? Jak atrakcyjna działka to warto rozważyć wyburzenie domu i budowę od podstaw, niewiele drożej a z zastosowaniem najnowszych rozwiązań. Fundament jest w ogóle ocieplony? Poza murami i fundamentami i tak trzeba robić wszystko od nowa... strop pewno też drewniany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 02.03.2016 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Przypomina mi się moja chałupa i dylematy kilka lat temu. U mnie pozostały ściany zewnętrzne i więźba. Reszta do roboty, łącznie z podbiciem fundamentów (stare kamienne i płytkie na 50 cm)Na dzisiaj? Troche samozaparcia, dobry plan, dobra ekipa, skoro własnej roboty i chyba bym to powtórzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts