Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc przed wylaniem chudziaka

michal8700

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pioruny? ruszanie ziemią? WTF

nie wiem co brałeś ale nieźle kopie:bash:

Pisząc "jak piorun trzaśnie" mam na myśli potężny huk, który powoduje drgania ziemi.

Ja nic nie biorę. A Ty jesteś zwykłym ignorantem. Z fizyki to chyba dobrze stałeś ... ale za drzwiami!

Dźwiękowa fala uderzeniowa. Rozumiesz, czy wytłumaczyć w bardziej prosty i czytelny sposób?

Pisząc "jak piorun trzaśnie" mam na myśli potężny huk, który powoduje drgania ziemi.

Ja nic nie biorę. A Ty jesteś zwykłym ignorantem. Z fizyki to chyba dobrze stałeś ... ale za drzwiami!

Dźwiękowa fala uderzeniowa. Rozumiesz, czy wytłumaczyć w bardziej prosty i czytelny sposób?

Pioruny nie zagęszczają gruntu, tyle w temacie.

Gdyby tak było wszystkie grunty były by dobrze zagęszczone, a przecież nie są. Zdarzają się luźne rodzime piaski o Id=0,3 i jakoś ich pioruny nie zagęszczają

Pioruny nie zagęszczają gruntu, tyle w temacie.

Gdyby tak było wszystkie grunty były by dobrze zagęszczone, a przecież nie są. Zdarzają się luźne

rodzime piaski o Id=0,3 i jakoś ich pioruny nie zagęszczają

Jasny gwint. Dajcie już spokój i nie łapcie mnie za słowa. Napisałem to do zupelnie innego użytkownika, który podziękowal mi za poradę. Ktoś, kto ma problem z zagęszczenie podsypki, też ma gdzieś to, ile wynosi Id piasku bądź gliny. Cyferki i teorie mają się do tego problemu jak pięść do oka. Tyle w temacie. Pozdrawiam.

Jasny gwint. Dajcie już spokój i nie łapcie mnie za słowa. Napisałem to do zupelnie innego użytkownika, który podziękowal mi za poradę. Ktoś, kto ma problem z zagęszczenie podsypki, też ma gdzieś to, ile wynosi Id piasku bądź gliny. Cyferki i teorie mają się do tego problemu jak pięść do oka. Tyle w temacie. Pozdrawiam.

te "cyferki" właśnie określają stan gruntu, w projekcie właśnie masz podane te "cyferki". Geolog też podaje jako wynik badania te "cyferki".

Ale do kogo jak piszę, do gościa który twierdzi że pioruny zagęszczają ziemię.

PS. glina nie ma Id tylko jej stan określa IL

te "cyferki" właśnie określają stan gruntu, w projekcie właśnie masz podane te "cyferki". Geolog też podaje jako wynik badania te "cyferki".

Chłopie, weź Ty się odczep od tych piorunów. Jeden Tobie by się przydał. Nie pisałem do Ciebie więc delikatnie mówiąc ODPI...DOL SIĘ!

Jeszcze jedna sprawa. Piszesz, że w projekcie znajdują się cyferki określające wymagania glebowe. A ja powiem tak: w dupie mam te cyferki, pod humusem ma glinę, głębiej też jest glina. Nie jest to wymarzone podłoże dla inwestora. No cóż trzeba budować to buduję. Ławy fundamentowe wylałem z betonu klasy B-30. Wieńce i strop też B-30. A cyferki w projekcie mam nadal gdzieś. Dobry beton, dużo stali i nie ma prawa stać się nic złego.