forgetit 05.03.2016 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 skoro tak mówisz...idę wyrzucić normę do kosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atelega 05.03.2016 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 (edytowane) skoro tak mówisz... idę wyrzucić normę do kosza idź wyrzucić, jak masz wypisywać bzdury to lepiej nic nie pisz bo ktoś jeszcze uwierzy Edytowane 5 Marca 2016 przez atelega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 05.03.2016 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 pioruny? ruszanie ziemią? WTF nie wiem co brałeś ale nieźle kopie:bash: Pisząc "jak piorun trzaśnie" mam na myśli potężny huk, który powoduje drgania ziemi. Ja nic nie biorę. A Ty jesteś zwykłym ignorantem. Z fizyki to chyba dobrze stałeś ... ale za drzwiami! Dźwiękowa fala uderzeniowa. Rozumiesz, czy wytłumaczyć w bardziej prosty i czytelny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 05.03.2016 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 pioruny? ruszanie ziemią? WTF nie wiem co brałeś ale nieźle kopie:bash: A ten emotikon to rozumiem, że jest dedykowany do Ciebie. Je...nij się w ścianę. Może pomoże! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atelega 05.03.2016 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Pisząc "jak piorun trzaśnie" mam na myśli potężny huk, który powoduje drgania ziemi. Ja nic nie biorę. A Ty jesteś zwykłym ignorantem. Z fizyki to chyba dobrze stałeś ... ale za drzwiami! Dźwiękowa fala uderzeniowa. Rozumiesz, czy wytłumaczyć w bardziej prosty i czytelny sposób? Pioruny nie zagęszczają gruntu, tyle w temacie. Gdyby tak było wszystkie grunty były by dobrze zagęszczone, a przecież nie są. Zdarzają się luźne rodzime piaski o Id=0,3 i jakoś ich pioruny nie zagęszczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 05.03.2016 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Pioruny nie zagęszczają gruntu, tyle w temacie. Gdyby tak było wszystkie grunty były by dobrze zagęszczone, a przecież nie są. Zdarzają się luźne rodzime piaski o Id=0,3 i jakoś ich pioruny nie zagęszczają Jasny gwint. Dajcie już spokój i nie łapcie mnie za słowa. Napisałem to do zupelnie innego użytkownika, który podziękowal mi za poradę. Ktoś, kto ma problem z zagęszczenie podsypki, też ma gdzieś to, ile wynosi Id piasku bądź gliny. Cyferki i teorie mają się do tego problemu jak pięść do oka. Tyle w temacie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atelega 05.03.2016 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Jasny gwint. Dajcie już spokój i nie łapcie mnie za słowa. Napisałem to do zupelnie innego użytkownika, który podziękowal mi za poradę. Ktoś, kto ma problem z zagęszczenie podsypki, też ma gdzieś to, ile wynosi Id piasku bądź gliny. Cyferki i teorie mają się do tego problemu jak pięść do oka. Tyle w temacie. Pozdrawiam. te "cyferki" właśnie określają stan gruntu, w projekcie właśnie masz podane te "cyferki". Geolog też podaje jako wynik badania te "cyferki". Ale do kogo jak piszę, do gościa który twierdzi że pioruny zagęszczają ziemię. PS. glina nie ma Id tylko jej stan określa IL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 05.03.2016 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 te "cyferki" właśnie określają stan gruntu, w projekcie właśnie masz podane te "cyferki". Geolog też podaje jako wynik badania te "cyferki". Ale do kogo jak piszę, do gościa który twierdzi że pioruny zagęszczają ziemię. PS. glina nie ma Id tylko jej stan określa IL Chłopie, weź Ty się odczep od tych piorunów. Jeden Tobie by się przydał. Nie pisałem do Ciebie więc delikatnie mówiąc ODPI...DOL SIĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 05.03.2016 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 te "cyferki" właśnie określają stan gruntu, w projekcie właśnie masz podane te "cyferki". Geolog też podaje jako wynik badania te "cyferki". Ale do kogo jak piszę, do gościa który twierdzi że pioruny zagęszczają ziemię. PS. glina nie ma Id tylko jej stan określa IL Jeszcze jedna sprawa. Piszesz, że w projekcie znajdują się cyferki określające wymagania glebowe. A ja powiem tak: w dupie mam te cyferki, pod humusem ma glinę, głębiej też jest glina. Nie jest to wymarzone podłoże dla inwestora. No cóż trzeba budować to buduję. Ławy fundamentowe wylałem z betonu klasy B-30. Wieńce i strop też B-30. A cyferki w projekcie mam nadal gdzieś. Dobry beton, dużo stali i nie ma prawa stać się nic złego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts