fraksipon 28.02.2016 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Nie do końca rozumiem rysunki w jaki sposób miska powinna być zamocowania na stelażu marki Grohe rapid sl. Z grohe wychodzą mi 2 śruby na których są dwie tuleje papierowe. Śruby w żaden inny sposób się nie mocuje do stelaża jak tyło wkręca na odpowiednia długość (ŻADNYCH NAKRĘTEK ZA STELAŻEM ANI PRZED).Muszle mam Roca Gap rimless dokręcania od dołu. W zestawie juz nie pamiętam, ale chyba roca mam 2 podkładki, 2nakredki oraz plastikowe nakrętki maskujące. Wydaje mi się ze są one do muszli przykrecanych z boku. Czy do muszli z mocowaniem od dołu wystarczy wkręcić śruby w stelaz rapid sl, potem dać papierowe tektury, potem tulei metalowe z nafrezowanym miejscem na dole i zamocować musze i prrzykrecic imbusem? Czy może pominąłem jakieś nakładki,śruby? Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 28.02.2016 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 (edytowane) Nie wiem co to jest kibel podwieszany montowany od dołu i od góry. Masz zamontowany stelaz, wystają z niego dwie śruby nagwintowane, najwyrazniej w tym Grohe od srodka nie ma nakretek tylko sie wkreca te sruby w stelaz i tyle (chyba ze zgubiles nakretki. Musisz je wkrecic na odpowiednia glebokosc zeby za duzo nie wystawaly, przymierzasz muszle i Ci wyjdzie ile je masz wkrecic (ja bym i tak tam od srodka zablokowal nakretkami chyba ze sie mega sztywno trzyma to nie ale w gebericie tak nie jest). Papierowe tuleje badz plastikowe to oslonka zeby podczas montazu plyt i klejenia plytek nie uwalic klejem gwintu na srubach. Wystaja Ci wiec te dwie sruby, odpowiednio je wkrecasz, zakladasz muszle, i teraz powinienes miec plastikowa podkladke taką jakby z kołnieżem cos jak tu: http://www.lazienkiabc.pl/photo/productGallery/f600x600/Stelaz-podtynkowy-Grohe-RAPID-SL-5w1-z-przyciskiem-SKATE-COSMOPOLITAN-38827000-172834.jpg nad tymi metalowymi podkladkami lub tu po srodku miedzy maskownicami a podkladkami: http://www.lazienkiabc.pl/photo/product/f305x305/Zestaw-przylaczeniowy-do-muszli-wiszacych-d90-Geberit-152426461-24366.jpg To jest taka najczęściej biała podkładka z kołnieżem, chodzi w niej o to, że ma spowodować żę GWINT nie będzie bezpośrednio dotykał muszli - ceramiki i ostro tarł, tylko ta podkladka to osłoni i Ona ma tez taki kształt ze potem lepiej to wszystko siądzie, czyli nakładasz kibiel, podkladka z kolniezem, duza podkladka metalowa i sruba ew. potem na to maskownice, tu masz w 2:56 pokazane: Pamiętaj o tej dużej piodkładce za muszle, takiej gąbce, jak nie robiłes tego nigdy to lepiej TRZY razy domierzaj i tnij rurki PCV ktore masz dostarczone ze stelazem bo utniesz za szybko i za krotko i sobie zrobisz kuku. o takie coś Ci chodzi ze jest z boku? Edytowane 28 Lutego 2016 przez Krzysiek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fraksipon 28.02.2016 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Z tego tej instrukcji wynika, że żadnych nakrętek podkładek nie potrzebuję. W muszli jest taki plastik zaciskowy na imbus. Zamontowany fabrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 28.02.2016 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Nie wiem kolego, ja Cię nie do końca zrozumiałem, przedstawiłem Ci jak montowałem w cersanicie i gebercie, to jest tak jak na tym filmie z yt co podrzuciłem, Ty masz jakis inny system, więc postepuje zgodnie z instrukcja, nie pomoge chyba : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 28.02.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 [ATTACH=CONFIG]348156[/ATTACH] Z tego tej instrukcji wynika, że żadnych nakrętek podkładek nie potrzebuję. W muszli jest taki plastik zaciskowy na imbus. Zamontowany fabrycznie. Wszystko masz w instrukcji na te pręty nakręcasz te tuleje z wyfrezowanymi wgłębieniami i wkręcasz na tyle ab y pomiędzy tą tuleją a płytką było 10mm i nic więcej nie trzeba nakładasz miske na tuleje dokręcasz imbusem i wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luladora 20.07.2017 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Witam, poradził sobie pan z montażem tej miski? Bo my od rana się męczymy i końca nie widać. PozdrawiamJeśli to nie problem proszę o tel 517175051 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 20.07.2017 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Nie musicie się męczyć . Na opakowaniu zestawu mocującego , jest instrukcja w formie rysunku . Wystarczy zastosować się do niej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts