karotka 20.07.2004 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Czy ktoś mi podpowie (kto zna się na geodezji) co oznacza w projekcie budowlanym określenie - rzędna 411 npm. Myślałam że 411 metrów n.p.m. ale chyba nie bo moja działka leży na wysokości śednio 370 m n.p.m. Mam nadzieję że dom nie będzie musiał być budowany na wysokiej wieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 20.07.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Zwykle rzędna oznacza wysokość w metrach nad poziom morza. Widać coś wyraźnie masz nie tak - albo poziom domu albo wysokość terenu na mapce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 30.07.2004 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Może to wynikać z przyjętych różnych układów współrzędnych XYZ. Takie mniej więcej różnice występują pomiędzy geoidami odniesienia dla układu WGS84 i S1942. Mylące jest tylko "npm". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts