Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam !

Widzę że nie ma jeszcze tematu ;) Może ktoś już wybudował ? Może jest w trakcie lub planuje ?

Ja własnie dostałem projekt. Jestem w trakcie papierkowej roboty.

Czekam na odpowiedzi !

Pozdrawiam,

Jacek.

https://forum.murator.pl/topic/208951-projekt-atos-wersja-a-paliwo-sta%C5%82e-pracownia-horyzont/

Witam.

My zakupiliśmy projekt, jest w trakcie adaptacji a my w trakcie zbierania potrzebnych do wydania pozwolenia na budowę dokumentów. Niestety strasznie długo to wszystko trwa ale jestem dobrej mysli. Chciałabym abyśmy w lato wystartowali z budową :)

Pozdrawiam

Ania

Witam !

klaudia1009

A można prosić o kilka fotek domku ? ;) Jestem bardzo ciekaw jak wygląda na żywo. Bo do tej pory same wizualizacje widziałem ;)

Pozdrawiam,

Edytowane przez Piecha21

Witam

Ja również zamierzam budować Atosa (okolice Wrocławia). Jestem właśnie na etapie finalizacji zakupu działki, mam nadzieję że jak najszybciej uda nam się ruszyć z budową. Cieszę się, że więcej osób planuje realizację. Może ktoś pokusiłby się o prowadzenie bloga budowlanego? Wiem, że budowa to straszny pochłaniacz czasu (jeden SSO mam już za sobą) jednak fajnie byłoby obejrzeć parę fotek z realizacji.

Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia w budowie

Agata

Hej Ania

Atosa będziemy budować w miejscowości Miękinia (kierunek na Legnicę/ Zieloną Górę). Jak tylko skończycie z papierkologią i weźmiecie się do pracy: daj znać. Ja jestem parę miesięcy "do tyłu" także mam nadzieję, że będę mogła sobie "podejrzeć" jak wygląda budowa u Ciebie. A ty gdzie dokładnie się budujesz?

Pozdrawiam

Agata

Witaj.

My będziemy budować w Gajkowie, gmina Czernica -to około 60 km od Was.

Póki co ogarniamy papiery, teraz czekamy tylko na mapę do celów projektowych.

Mam nadzieję że w wakacje uda nam się ruszyc z budową, choć jak widzę jak te wszystkie instytucje pracuja to mam spore wątpliwości.

Oczywiście będę informować na bieżąco i jakby co zapraszam.

Planujecie jakieś zmiany w projkcie?

Pozdrawiam

Ania

• 1 month później...

Widzę, że jakoś cicho się tu zrobiło.

U nas coraz bliżej do dnia rozpoczęcia budowy (taką mam nadzieję - czekamy na pozwolenie) a ja mam coraz więcej wątpliwości - czy nie zmniejszyc okna tarasowego z 3 m na troche mniej oraz duże wątpliwości wzbudzają schody. Czy cos pozmieniac na dole i zrobic schody ze spocznikiem czy zostawić tak jak jest? Na dzień dzisiejszy myslę że takie kręte schody nie będą mi przeszkadzać ale na starość? CO sądzicie?

• 1 month później...
  • 3 months później...
  • 3 weeks później...
  • 8 months później...
Czesc wszystkim. Coś tu cicho ☺ my take budujemy atosa, niedaleko Wrocławia. Właśnie zadaszamy. Zlikwidowalismy balkony (mieszkamy obenie w domu, który ma jednen balkon i kompletnie nikt z niego nie korzysta). Zmniejszylismy też do 270 okna tarasowe. Co u Was?