Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Początek Dziennika. Dom przy alabastrowej 26

Recommended Posts

Oto onhttp://extradom.pl/projekt-domu-dom-przy-alabastrowej-26-KRK1375

Projekt zakupiony w trakcie adaptacji. Może ktoś z Was buduje ten dom i chciał by się podzielić doświadczeniami :p Ze zmian jakie wprowadzam to poszerzenie garażu o 1 m. Technologia, murowany z BK grubość 25 cm plus styropian 15 cm. Na razie to tyle. Mam nadzieje że z forum będzie łatwiej się budowało. Widze że to niezła kopalnia wiedzy budowlanej.

• Like 1

Wybudujemy z Tobą dom. :)

Dolną łazienkę powiększ trochę kosztem kotłowni. Wystarczy ściankę działową dać przy kominie od strony kotłowni i zyskasz kilkanaście cm na wc i bidet bo tak to będzie tam ciasno.

Witam i będę zaglądał. Z tymi stelażami to racja. Ja nawet pokusiłym się o zrobienie tam ścianki z GK i w niej stelaże. Tzn L-ke przy drzwiach bym wymurował ale już ściankę pomiędzy tą L-ką, a kominem zrobiłbym z GK. Zyskujesz w łazience przestrzeń o szerokości komina. Obecnie masz tam około 1,39m jak w to wsadzisz stelaż z miską to zabierze Ci jakieś 65 cm, czyli połowę i będziesz wchodził slalomem. Ale się rozgadałem.. ;)

• Like 1

Zależy od gruntu, obwodu w pasie i czy potem się chce wydawać dodatkową kasę i tracić czas na zasypanie tego co zniknie po wybraniu całego dołu.

Jak grunt w miarę nośny i nie będzie się osypywał przy pierwszym deszczu, można wybrać tylko pod ławy plus powierzchnie robocza po obu stronach fundamentu.

Jak w pasie za dużo to ciężko się zmieścić pomiędzy wykop a ławę. Ja nie wybierałem całości.

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...