larry206 29.02.2016 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Oto onhttp://extradom.pl/projekt-domu-dom-przy-alabastrowej-26-KRK1375 Projekt zakupiony w trakcie adaptacji. Może ktoś z Was buduje ten dom i chciał by się podzielić doświadczeniami Ze zmian jakie wprowadzam to poszerzenie garażu o 1 m. Technologia, murowany z BK grubość 25 cm plus styropian 15 cm. Na razie to tyle. Mam nadzieje że z forum będzie łatwiej się budowało. Widze że to niezła kopalnia wiedzy budowlanej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 29.02.2016 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 (edytowane) Wybudujemy z Tobą dom. Dolną łazienkę powiększ trochę kosztem kotłowni. Wystarczy ściankę działową dać przy kominie od strony kotłowni i zyskasz kilkanaście cm na wc i bidet bo tak to będzie tam ciasno. Edytowane 29 Lutego 2016 przez aiki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larry206 29.02.2016 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Wybudujemy z Tobą dom. To mnie cieszy hehe. Chcę ruszyć za na początku kwietnia. I tak sobie przegląam forum i zbieram rózne ciekaaw informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 29.02.2016 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Wybudujemy z Tobą dom. Dolną łazienkę powiększ trochę kosztem kotłowni. Wystarczy ściankę działową dać przy kominie od strony kotłowni i zyskasz kilkanaście cm na wc i bidet bo tak to będzie tam ciasno. Witam i będę zaglądał. Z tymi stelażami to racja. Ja nawet pokusiłym się o zrobienie tam ścianki z GK i w niej stelaże. Tzn L-ke przy drzwiach bym wymurował ale już ściankę pomiędzy tą L-ką, a kominem zrobiłbym z GK. Zyskujesz w łazience przestrzeń o szerokości komina. Obecnie masz tam około 1,39m jak w to wsadzisz stelaż z miską to zabierze Ci jakieś 65 cm, czyli połowę i będziesz wchodził slalomem. Ale się rozgadałem.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larry206 29.02.2016 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Dzięki za podpowiedzi ale... Podtynkowego zestawu nie będzie tam. Tradycyjna muszla i spłuczka. bidetu też na dole nie będzie. Tak więc nie wiem czy jest sens to powiększać.. A szkoda mi miejsca w kotłowni. nie jest aż tak wielka a będzie na paliwo stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 04.03.2016 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Powodzenia, pierwsze kroki są fajne, widać jak chata rośnie w oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 07.03.2016 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Witaj No i ... powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monisiab 07.03.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Witam czy postawił pan dom przy alabastrowej w miejscowości Nekla?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monisiab 07.03.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Moze ktos juz mieszka w domku przy alabastrowej?chetnie bym zobaczyła wnętrze domu jesli ktos w Wielkopolsce wybudowal prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monisiab 07.03.2016 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 U Moze ktos juz mieszka w domku przy alabastrowej?chetnie bym zobaczyła wnętrze domu jesli ktos w Wielkopolsce wybudowal prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larry206 08.03.2016 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Witam czy postawił pan dom przy alabastrowej w miejscowości Nekla?? Witam.Jeszcze nie postawiłem. Na wiosnę zaczynam. W miejscowości Kosakowo (Pomorskie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larry206 08.03.2016 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 I Pierwsze pytanie Jak jest wygodniej ?Robić wykop pod całą powierzchnię domu czy tylko pod ławy fundamentowe ? Jutro wpada koparkowy zdjąć humus i chciałem znim pogadać na temat wykopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 08.03.2016 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Kop od razu całość - przynajmniej humus bo potem będziesz sobie w brodę pluł.Już kilku takich tu było co później kopali resztę i narzekali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yasiek 08.03.2016 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Zależy od gruntu, obwodu w pasie i czy potem się chce wydawać dodatkową kasę i tracić czas na zasypanie tego co zniknie po wybraniu całego dołu.Jak grunt w miarę nośny i nie będzie się osypywał przy pierwszym deszczu, można wybrać tylko pod ławy plus powierzchnie robocza po obu stronach fundamentu. Jak w pasie za dużo to ciężko się zmieścić pomiędzy wykop a ławę. Ja nie wybierałem całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monisiab 14.03.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Schody zostawiacie otwarte czy zabudujecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larry206 19.03.2016 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Schody zostawiacie otwarte czy zabudujecie?? Raczej zabudujemy. Ale tak do połowy. Coś w stylu murowanej poręczy. Na początku chcieliśmy zabudować. Ale widziałem u znajomych właśnie do połowu zabudowane i fajnie to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adas1978 18.05.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Witam zaczynamy w czerwcu budowę larry206 myślałeś o przeniesieniu kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 18.05.2016 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Wybudujemy z Tobą dom. Ja bym z takimideklarajami był ostrożny Może w ten sposób - Pomożemy tobie radami w wybudowaniu domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larry206 11.06.2016 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Witam zaczynamy w czerwcu budowę larry206 myślałeś o przeniesieniu kominka? Kominek zostaje na swoim miejscu tak jak w projekcie. Też budujecie dom przy alabastrowej 26 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adas1978 20.06.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Od przyszłego tygodnia zaczynamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts