ika86 06.07.2016 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 składane mówisz, ciekawa jestem efektu:) jeśli nie było by to dla Ciebie problemem, czy mogłabyś cyknąć fotkę sypialni z różnej perspektywy? łóżko wygląda bardzo ładnie, zamawiasz z materacem już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 06.07.2016 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Zaraz poskoczę i zrobię zdjęcie. Materac zamówiłam oddzielnie. Janpol Erebu Dream . W mieszkaniu miałam też materac Janpol i po 8 latach poza tym, że trochę przybrudzony to jest jak nowy. Zero odkształceń. składane mówisz, ciekawa jestem efektu:) jeśli nie było by to dla Ciebie problemem, czy mogłabyś cyknąć fotkę sypialni z różnej perspektywy? łóżko wygląda bardzo ładnie, zamawiasz z materacem już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika86 06.07.2016 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 u nas troszkę się pozmieniało.... postanowiliśmy z m. że będziemy budować albo Kasjo 5 albo 6(wiem że są sporo większe ale to będzie dla nas najlepsza opcja), i właśnie stoję przed wyborem albo 6 z duuużym wiatrołapem, albo przerobiona 5 z loggią z mniejszym wiatrołapem:) i nie wiem sama co zrobić......stąd moja prośba o te fotki z loggią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 06.07.2016 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 A czy możesz powiedzieć jak dużą masz rodzinę albo jak dużą planujesz mieć? Widziałaś już na żywo Kasjopeę? u nas troszkę się pozmieniało.... postanowiliśmy z m. że będziemy budować albo Kasjo 5 albo 6(wiem że są sporo większe ale to będzie dla nas najlepsza opcja), i właśnie stoję przed wyborem albo 6 z duuużym wiatrołapem, albo przerobiona 5 z loggią z mniejszym wiatrołapem:) i nie wiem sama co zrobić......stąd moja prośba o te fotki z loggią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika86 06.07.2016 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 tak byliśmy w jednej, akurat niedaleko nas stoi tylko jeszcze w stanie surowym, i moje wrażenia były mieszane, salon za wąski, ogólnie ciut za mało miejsca. Teraz tworzymy 2+2 ale może pojawi się jeszcze jeden domownik;) po drugie być może będzie konieczność zaopiekowania się rodzicami w późniejszym czasie....... zresztą poszerzenie kuchni i tak planowałam - od zawsze wyspa mi się marzyła:) także sumując to wszystko zdecydowaliśmy że własnie wersja 5 albo 6 będzie akurat. Szkoda że do ciebie jest kawałek drogi bo chętnie bym się wybrała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 06.07.2016 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 ika86 especially for you... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika86 06.07.2016 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 dziękuję Miss:* ehhh sypialnia wygląda obłędnie! i dalej nie wiem, co mam zrobić, loggia mi się podoba strasznie i wiatrołap z wielką szafą by się przydał - i bądź człowieku mądry..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 06.07.2016 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 (edytowane) Jakbyś kiedyś była przejazdem to zapraszam ! Moje wrażenia co do domu są takie, że jak kupowałam projekt to wydawał mi się większy, wręcz ogromy ! Teraz jak mam już ściany pomalowane i drzwi powiedziałabym, że jest optymalny na 2+2 ewentualnie 2+3. Myślę, że jakby gabinet przerobić na pokój dziecięcy, ale on jest mikroskopijny. Jak wiesz ja nie mam dodatkowego pokoju na dole. W Twoim przypadku to uważam, że nawet Kasjopea 6 byłaby lepsza. Większy wiatrołap to więcej miejsca na buty i kurtki. I koniecznie jak kupisz Kasjopea 5 lub 6 to zrób prysznic na parterze, bo jeśli mieliby mieszkać z Tobą rodzice to pewnie spaliby na dole i nie mieliby gdzie się umyć. Mogłabyś nawet jeszcze inaczej zrobić, że w pokoju na dole po lewej stronie jak się do niego wchodzi zrobić prywatną łazienkę a z prawej strony przesunąć ściankę i wyrównać ją z do ściany głównej. Dzięki temu rodzice mogliby mieć swój "prywatny świat" a WC byłoby dla gości, zawsze w nienagannym stanie Myślę, że nie byłoby z tym problemu bo obok jest kotłownia i bliskość ciągów kanalizacyjnych. tak byliśmy w jednej, akurat niedaleko nas stoi tylko jeszcze w stanie surowym, i moje wrażenia były mieszane, salon za wąski, ogólnie ciut za mało miejsca. Teraz tworzymy 2+2 ale może pojawi się jeszcze jeden domownik;) po drugie być może będzie konieczność zaopiekowania się rodzicami w późniejszym czasie....... zresztą poszerzenie kuchni i tak planowałam - od zawsze wyspa mi się marzyła:) także sumując to wszystko zdecydowaliśmy że własnie wersja 5 albo 6 będzie akurat. Szkoda że do ciebie jest kawałek drogi bo chętnie bym się wybrała:) Edytowane 6 Lipca 2016 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika86 06.07.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Dzięki za cenne uwagi:) prysznic na dole nawet jak planowaliśmy kasjo 3 był już w głowie własnie ze względu na ten pokój na dole:) wiatrołap wydaje mi się bardzo pojemny,i tym samym cenny:) można tam sporo rzeczy upchnąć no i przede wszystkim pochować buty, których są zawsze duże ilości;) Miss nie zajmuję Ci już miejsca, bo tutaj Twoje treści powinny się znajdować jak zacznę budowę założę swój dziennik i będzie mi bardzo miło jeśli będziesz zaglądać, pomimo że swoją budowę pewnie już skończysz:) wiesz już kiedy dojedzie Twoja kuchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 06.07.2016 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Nic się nie dzieję. Forum to wymiana doświadczeń a nie tylko wklejanie i like'owanie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 20.07.2016 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Teraz to juz tylko kuchnia i mozna sie wprowadzać Fajnie wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evril 27.07.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Bardzo podoba mi się wystrój Twojego domu. Proszę, podaj, jakie kafelki wykorzystałaś w dużej łazience (mozaika, szary gres i drewnopodobne płytki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 05.08.2016 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Tymczasowa stała szafa na buty mojego męża. Edytowane 5 Sierpnia 2016 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 05.08.2016 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Wstawiłam łóżko do pokoju synka. Łózko Ticca a materac Janpol Temida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 05.08.2016 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Nasza garderoba. Myślałam, że się nie zmieścimy a jednak udało się. Jeszcze zostało trochę miejsca. Idealnie na ciuszki syna Garderoba zrobiona systemem Algot Ikea, podobny system można kupić w Castoramie - Elfa. Jest to o tyle fajne, że zawsze bez użycia śrubokręta czy młotka możesz zmienić ułożenie półek. Dołożyć lub usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 05.08.2016 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 I uwaga, możecie w domu mieć dużo rzeczy, ale najważniejsza okazała się szczotka do WC i nie wiem jak u Was, ale mi wybór jej zajął z 30 minut. Masakra Kosza na śmieci do toalety nie kupiłam bo nic mi się nie podobało. Mamy takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 05.08.2016 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Wszyscy czekaliście na kuchnie, pojawiły się nawet zarzuty, że nie chcę jej pokazać. Powiem Wam, że też chciałabym ją zobaczyć. Póki co mamy tak Montaż jest przewidziany na 17.08. (prawie 3 miechy czekam na meble:mad:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 05.08.2016 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Generalnie dom mam mocno nieskończony a już mieszkam. Stół rodziców z lat 70-tych. Każdy z moich znajomych z dzieciństwa taki miał. Krzesła Ikea - 50 zł/szt. przydadzą się jako dostawka na imprezy. Generalnie dużo prowizorki u nas, no ale tak się stało, że się przeprowadziliśmy. Moja mama jest naszą sąsiadką więc do niej chodzimy się stołować Łóżko do naszej sypialni powinno przyjechać 16.08.2016 r. Materac już jest, ale cały czas w folii czeka na dopasowanie do łóżka. Jakby okazało się, że coś jest nie tak to chciałabym zwrócić. Chwilowo śpimy na dmuchanym Natomiast pierwszej nocy było opicie chaty i nawet mogę się pochwalić, że miałam już pobłogosławiony dom przez jednego z pielgrzymów, którzy u mojej mamy nocowali. Tak się złożyło, że był księdzem Edytowane 5 Sierpnia 2016 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 05.08.2016 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Mamy jeszcze jeden temat, który nas bardzo blokuje w domu. Chcieliśmy przesunąć stary słup elektryczny znajdujący się na środku działki. To jest bardzo długotrwały proces, ale udało się wczoraj postawić nowy słup w granicy działki. Za kilka dni usuną stary. Kabel ze słupa po lewej stronie zostanie wkopany w ziemię i "wyjdzie" na drugi słup po prawej stronie działki. Mój mąż nie chciał mieć kabli na widoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika86 05.08.2016 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Miss, najważniejsze że mieszkacie, powolutku sobie ogarniesz wszystko, powiem Ci że Twoja garderoba jest mega, strasznie mi się podoba, i też będę chciała zrobić swoją podobnie:) u nas póki co przyszedł projekt, i niebawem jadę do naszego architekta zrobić pewne przeróbki:) mam pytanko czy Twoje okno w jadalni jest takie jak w projekcie? Zastanawiam się też nad oknami narożnymi w obydwu pokojach dziecinnych na górze, mogłabyś powiedzieć jak jest lepiej? W projekcie są u mnie całkiem na bocznej ścianie obydwa i tak myślę że z ustawieniem mebli może być później problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts