Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bardzo fajne płytki. Mam podobne na podłodze w łazience :)

My wprowadziliśmy się na budowę praktycznie. WC tylko na dole praktycznie był zrobiony w postaci możliwej do użytkowania i tak sobie powolutku wykańczamy.

Też zgadzam się ze ten grzejnik może i fajnie wygląda ale praktycznie bardzo źle rozwiązanie, jednak jeśli dobrze przeczytałam to i tak planujesz zabudować go biurkiem więc już wszystko jedno co ;) masz swoje zdanie i niech tak będzie to twój dom i ty będziesz mieszkać. Skoro masz kogoś komu ufasz i czyichś rad słuchasz to anonimowych porad z forum nie potrzebujesz ;)

Masz już jakieś projekty kuchni?

• Odpowiedzi 250
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

AnikoPL co do grzejników w pokoju to zostawmy to już bez komentarza. Po uwagach z tego forum rozmawiałam jeszcze z kilkoma osoba, które mają wiedzę w tej materii większą niż ja i każdy był zdziwiony tymi uwagi. Poza tym jak już wcześniej pisałam w którym miejscu go zawiesić jeśli nie pod oknem?

Plan kuchni już jest. Czekam na wycenę. Wstępnie wybrałam fronty http://www.drewpol.pl/pl/oferta/modele-nowoczesne/londyn i chciałabym połączyć dwa kolory. Jeden dąb a drugi wybarwiony front na popiel.

Bejaro bardzo dziękuję. Zgłębię jutro temat.

:welcome:

Ja w sprawie parapetów,ta okleina to renolit na okna trzeba znaleźć producenta parapetów który okleja tym materiałem a kolor jaki kupi to chyba bez znaczenia,może coś pomoże

http://www.malko-okna.pl/index.php/parapert/wewnetrzne#mdf-finsa

Bardzo mnie to cieszy, szczególnie dlatego, że mężczyzna tak zachwala. Obecnie mamy chwilowy przestój, jak tylko się "ogarniemy" to idziemy dalej z pracami.

Miss Piggy, wczoraj pokazałam mężowi Twoje łazienki. Wyobraź sobie, że siedział przy zdjęciach z 10 minut i rozmyślał i mówił same pochlebstwa :) Już nie możemy się doczekać Twojej kuchni. Pozdrawiamy i zazdrościmy :)

• 3 weeks później...

Prace nabrały tempa. Lekkiego bo lekkiego ale jednak. Zamontowano nam solary :wiggle: ,bardzo mnie to cieszy bo wcześniej montażyści mieli problem. Zbyt mokro i dość wysoki dach odstraszył ich. Jednak wczoraj pogoda nam sprzyjała i wszystko się udało. Może nie jest to za piękny widok ale raczej nie planuję siedzieć w ogrodzie i patrzeć na dach. Kierunek do zachwycania się widokiem ma być dokładnie w przeciwną stronę na pogórze.

IMG_4714.JPG

No i co my tutaj jeszcze w piątek zrobiliśmy? A no fragment ścianki do montażu telewizora. Ścianka, która nie została uwzględniona w projekcie budowlanym a wymyślona przez moją projektantkę. Może wygląda to póki co mało atrakcyjnie ale jestem przekonana, że będzie super.

IMG_4718.JPG

IMG_4716.JPG

Piąteczek był dla nas bardzo łaskawy nie tylko jeśli chodzi o pogodę, ale również o dostawy materiałów. Przyjechały deski na podłogę.

FullSizeRender.jpg

IMG_4722.JPG

Ma być taki efekt :)

[ATTACH=CONFIG]353020[/ATTACH]

Bardzo ładny kolor :) Czemu zdecydowałaś się na ciemne deski? W poprzednich postach pokazywałaś jasne i beżowe kafelki :)

Witam serdecznie,

Właśnie przymierzamy się z mężem do zakupu projektu Kasjopea. Chciałabym się dowiedzieć czy te kwoty w opisach projektów zgadzają się z rzeczywistością? Jakie koszty ponieśli Państwo, aby dom był w stanie surowym zamkniętym? Będę wdzięczna za odpowiedź, ponieważ zastanawiamy się ile kredytu będzie nam potrzebne :)

Witaj miss_piggy:) chciałam się przywitać, mam nadzieję że już niedługo dołączę do grona budujących Kasjo:) póki co ciągle walczymy z WZ. Twój domek zapowiada się świetnie! strasznie jestem ciekawa Twojej kuchni, bardzo fajne rozwiązanie połączenia salonu z dodatkowym pokojem. Ja myślałam o poszerzeniu kuchni i umieszczeniu w niej wyspy, ale zobaczymy:) mam pytanko odnośnie tego małego pokoiku/gabinetu na górze, też chciałabym go powiększyć kosztem garderoby, i zrobić po prostu szafę wnękową, jak to rozwiązałaś u siebie? i czy dużo powiększył się ten pokoik? pozdrawiam:)

Bardzo się cieszę, że Ci się podoba. Ja nie rezygnowałam z garderoby. Przesunęłam lekko ściankę w pokoju obok i nie robiłam ściany pod skosem tylko zrobiłam normalnie prostą.

086.JPG

134%2B%25E2%2580%2594%2Bkopia.JPG

Witaj miss_piggy:) chciałam się przywitać, mam nadzieję że już niedługo dołączę do grona budujących Kasjo:) póki co ciągle walczymy z WZ. Twój domek zapowiada się świetnie! strasznie jestem ciekawa Twojej kuchni, bardzo fajne rozwiązanie połączenia salonu z dodatkowym pokojem. Ja myślałam o poszerzeniu kuchni i umieszczeniu w niej wyspy, ale zobaczymy:) mam pytanko odnośnie tego małego pokoiku/gabinetu na górze, też chciałabym go powiększyć kosztem garderoby, i zrobić po prostu szafę wnękową, jak to rozwiązałaś u siebie? i czy dużo powiększył się ten pokoik? pozdrawiam:)