Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 250
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i jest malutki. Teraz po lekkich powiększeniu będzie można po wejściu z prawej strony postawić regał, pod oknem biurko a w tej wnęce po lewej sofę. Nie wiem jak inni urządzili ten pokoik. Chyba tylko jedną realizację widziałam. :(

Uwielbiam oglądać kuchnie:) zapowiada się super! co do tego pokoiku strasznie malutki się wydaje:(

Nie. Dom ma być utrzymany w stylu skandynawskim ale nie takim do końca zimnym. Mają być też elementy "ciepłe". Tapeta w przedpokoju i wc na parterze. Wszystkie ściany mają być jasne ale chciałabym kolorowe akcenty, aby nie było tak bardzo chłodno.

Będziesz miała industrialną kuchnię? Ogromniaste te płytki. Ciekawa jestem końcowego efektu :)

Wstępnie zostały wybrane fronty jak i blat. Kuchnia "poszła" do wyceny i jak tylko cena będzie do zaakceptowania to robimy. A oto próbka materiałów.

Będą fronty w dwóch kolorach - dąb bielony i biały.

184.JPG

Front to Londyn z firmy Drewpol, a blat Krono D4103 SK Wezuwiusz.

Na ścianie bez okna mają być szafki z góry na dół w tym zabudowana lodówka, a na ścianach w oknami szafki tylko na dole koloru dąb bielony.

Kolejny etap zakończony. Szpachlowanie i malowanie. Zużyliśmy ponad 100 litrów farby i wydaliśmy ponad 17 000 zł. ale jest :) Zdecydowaliśmy na farby firmy Flugger na bazie Flutex 5.

FLUTEX 5.ashx.jpg

Kuchnia, salon, klatka schodowa - Flugger 5373

185.JPG

186.JPG

188.JPG

189.JPG

c.d. salonu powstały z dodatkowego pokoju - Flugger 5375 (ściana z oknem balkonowym i ściana na wprost okna niebalkonowego), pozostałe ściany Flugger 5373

187.JPG

Pokoje dziecięce - ściany z oknami Flugger 3494, pozostałe ściany białe

190.JPG

191.JPG

192.JPG

194.JPG

Gabinet - ściany sąsiadująca z garderobą i na wprost okna Flugger 3524, pozostałe białe

195.JPG

196.JPG

197.JPG

198.JPG

Sypialnia przy łazience - ściany bez okien Flugger 5333, pozostałe białe

199.JPG

200.JPG

Widok na sypialnia dzieci.

201.JPG

Widok na gabinet.

202.JPG

Kotłownia

203.JPG

Edytowane przez miss_piggy

Mam jednego syna i pewnie dla niego będzie pokój z oknem narożnym. Mam nadzieję, że w niedługiej przyszłości będę mieć kolejne dziecko. Myślę, że niezależnie od tego czy będzie to chłopiec czy dziewczynka kolor będzie pasował. Dodatki mogą zrobić swoje.

Przyznam się, że najbardziej się bałam właśnie tego koloru, ale jak to powiedziała moja siostra bardzo "odświeżający". :wiggle:

prześliczny kolor pokoju dzieci :) chłopcy?

Farby ok. 4 000 zł. Reszta to materiał do szpachlowania czyli do robienia gładzi i robocizna. Dużo wychodzi robocizna bo 11 000 zł. za położenie gładzi i pomalowanie. Naliczono 550 m2 x 20 zł. A jakie są u Was ceny?

17 tys na farby? Robi wrażenie. Efekt fajny.

A tam gdzie płyty osb, to co planujesz? To jest były gabinet na dole, tak?

Jestem pełna podziwu. Kilkanaście lat temu malowałam wraz z rodziną świeżo wybudowany dom moich rodziców. Wspominam to jako mekkę. Do tego używaliśmy najtańszych farb, malowaliśmy 3-krotne. Sufit to był hardcore. Jak teraz widzę jak Panowie pięknie chodzą przy użyciu drabiny i jak im to gładko idzie to myślę, że moja praca była 3 razy więcej warta.

My malujemy sami ;) i jak malować lubię tak wyrównywanie mnie denerwuje ;) a mamy wszędzie KG częściowo już położona i wyrównaną gładzią, nie wyobrażam sobie jakbym miała się w to bawić w tradycyjnych tynkach

Farby ok. 4 000 zł. Reszta to materiał do szpachlowania czyli do robienia gładzi i robocizna. Dużo wychodzi robocizna bo 11 000 zł. za położenie gładzi i pomalowanie. Naliczono 550 m2 x 20 zł. A jakie są u Was ceny?

Aaaa to zmienia postac rzeczy :)

U mnie za metr malowania wołaja 8 zł. Za gładzie płaciłam 8500 już z materiałem. Ja właśnie czekam na wycene farb, więc nieco się przeraziłam, że az tak, ale jak u Ciebie robocizna ponad dwa razy droższa, to wszystko jasne :)

-robocizna gładź 550 m2 x 12 zł. = 6 600 zł.

-materiał na gładzie + grunty = 2 000 zł.

-malowanie 550 m2 x 8 zł. = 4 400 zł .

-farby = 4 000 zł.

Razem = 17 000 zł.

Aaaa to zmienia postac rzeczy :)

U mnie za metr malowania wołaja 8 zł. Za gładzie płaciłam 8500 już z materiałem. Ja właśnie czekam na wycene farb, więc nieco się przeraziłam, że az tak, ale jak u Ciebie robocizna ponad dwa razy droższa, to wszystko jasne :)

-robocizna gładź 550 m2 x 12 zł. = 6 600 zł.

-materiał na gładzie + grunty = 2 000 zł.

-malowanie 550 m2 x 8 zł. = 4 400 zł .

-farby = 4 000 zł.

Razem = 17 000 zł.

No to źle zrozumiałam. Pewnie dlatego, że gładź miałam robioną w innym rzucie, a malowanie jeszcze przede mną :)

W końcu nie o to chodzi, żeby komuś wyliczać ile wydał. Po prostu z pierwszego postu zrozumiałam, że na farby tyle poszło ;) ale juz jasne wszystko.

Rozumiem Cię. Ja korzystam z kosztorysu mojej siostry, aby wiedzieć czy jestem na poziomie wydatków odpowiednim dla mnie.

No to źle zrozumiałam. Pewnie dlatego, że gładź miałam robioną w innym rzucie, a malowanie jeszcze przede mną :)

W końcu nie o to chodzi, żeby komuś wyliczać ile wydał. Po prostu z pierwszego postu zrozumiałam, że na farby tyle poszło ;) ale juz jasne wszystko.