miss_piggy 25.05.2016 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 144 zł./m2 za deskę normalną i 170 zł./m2 za deskę na podłogówkę. Jaka cena tej deski? Kładziecie ją też na podłogówkę, czy się nie nadaje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 25.05.2016 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 (edytowane) Kolejny zakup, kolejne wydane pieniądze . Wydatki zaczynają mnie coraz bardziej przytłaczać. Chyba jeśli chodzi o sofy, lampy itp. to już muszę wrzucić na totalny luz i kupować dużo bardziej rozważnie. Jako jeden z elementów stałych i mam nadzieję zrobionych na "wielki, wieków" jest kominek i jego obudowa. Jak już kiedyś pisałam planujemy zrobić ściankę na której będzie zarówno kominek jak i telewizor. Ścianka powoli powstaje. Kupiłam klinkier na obudowę E0529 I teraz ciąg dalszy wpisu z serii "Wtopy na budowie, czyli jak nie zwariować". Wkład kominkowy jest podłączany do komina. Do komina podczas opadów wlewa się mnóstwo wody, która spływa na jego dół. Na dole komina jest odpływ, który należy "odetkać" i połączyć wężykiem z kanalizacją. U mnie niestety nikt tego nie zrobił. Czyja wina? No najpewniej hydraulika, który powinien połączyć to z kanalizacją i następnie powinno zostać to zalane wylewką. Ratunek dla mojego komina to połączenie odpływu komina z rurką napowietrzającą. Jest to rura-wężyk, która wychodzi na zewnątrz domu. Teraz wygląda to tak. W tym rowku będzie wężyk. Edytowane 25 Maja 2016 przez miss_piggy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 25.05.2016 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Zamontowano nam już parapety. Kolor w stosunku do okleiny okiennej trochę inny. Jednak i tak wielkie brawa dla stolarza, że chociaż się do niego zbliżył. Parapety są drewniane, ale nie z litego drewna tylko z klejonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 25.05.2016 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Montujemy też schody. Zdecydowaliśmy się na dywanowe ze szklaną barierką. Na barierkę musimy jeszcze ze 2 tygodnie poczekać. Schody jak widać na zdjęciach powyżej powoli są montowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eveline 26.05.2016 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Oooo fajnie Możesz zrobić zdjęcie łączenia parapetów pod oknem narożnym? Pewnie masz ze skosa? Ja niestety będę mój wymieniać, bo połączenie jest nie do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katie216 26.05.2016 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Wow jakie postepy Piekne te parapety Zaczynam zalowac, ze nie mam drewnianych Schody chcemy dokladnie takie same. Moge spytac ile kosztowaly? Koszty nas tez przerazaja... Kasa juz sie konczy a konca nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 26.05.2016 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Specjalnie dla Ciebie Możesz wrzucić jak wygląda Twoje połączenie? Oooo fajnie Możesz zrobić zdjęcie łączenia parapetów pod oknem narożnym? Pewnie masz ze skosa? Ja niestety będę mój wymieniać, bo połączenie jest nie do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 26.05.2016 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 13 500 zł. tak jak pisałam z barierką szklaną. Montaż za 2 tygodnie. Wow jakie postepy Piekne te parapety Zaczynam zalowac, ze nie mam drewnianych Schody chcemy dokladnie takie same. Moge spytac ile kosztowaly? Koszty nas tez przerazaja... Kasa juz sie konczy a konca nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 27.05.2016 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Mam kolejny element zamontowany. Duże lustro w łazience przy sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika86 30.05.2016 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Miss piggy, coraz bliżej do końca:) ja ciągle tak czekam na Twoja kuchnię a podłoga - piękna jest, tylko ta cena powalająca;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 31.05.2016 05:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Robi się, robi. Miss piggy, coraz bliżej do końca:) ja ciągle tak czekam na Twoja kuchnię a podłoga - piękna jest, tylko ta cena powalająca;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika86 02.06.2016 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Miss Piggy, nie wiem czy widziałaś, jest nowa wersja kasjo 7 i 8:) siódemka wydaję się byc kusząca, wejście do gabinetu jest całkiem na uboczu, tylko znowu schody wysunięte w salon, no i pokoje dziecinne mniejsze, zerknij i powiedz co myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 02.06.2016 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Jeśli chodzi o 7 to rzeczywiście dość ciekawe rozwiązanie dla osób, które chcą mieć azyl na przykład dla gości. Natomiast te schody to rzeczywiście problem. Miss Piggy, nie wiem czy widziałaś, jest nowa wersja kasjo 7 i 8:) siódemka wydaję się byc kusząca, wejście do gabinetu jest całkiem na uboczu, tylko znowu schody wysunięte w salon, no i pokoje dziecinne mniejsze, zerknij i powiedz co myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 02.06.2016 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Kolejne prace powoli dobierają końca. Zamontowaliśmy już trochę gniazdek. Wybraliście Berkera B. Kwadrat białe do pokojów i czekamy jeszcze na Berkera srebrnego do kuchni i łazienek. Początkowo chciałam Berkera na szkle, ale jak zrobili mi wycenę to przysięgam, padłam . Zastanawiałam się jeszcze nad kontaktami Simon 54 na szkle. Były ponad o połowę tańsze. Jak już wcześniej pisałam wydatki mnie zaczynają przytłaczać i wybrałam wydaje mi się dobrą opcję tzn. jakość/cena tzn.Berker B. Kwadrat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 02.06.2016 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Zakończyliśmy również prace nad kominkiem i ścianą telewizyjną. Ścianka musi zostać jeszcze pomalowana na popielato jak reszta pokoju. Wnęka jest na szafkę i półki na dekoder, playstation itp. Myślę, że mogę już układać drewienko we wnęce. Drewno ma być tylko do ozdoby, natomiast drewno do kominka i cały sprzęt czyli pogrzebacze planuję chować w schowku pod schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika86 03.06.2016 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Po prostu wow, świetnie wyszła ta ścianka luknęłam na te wł. Simon 54 na szkle i też mi się podobają zdradzisz jak cenowo się to przedstawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 03.06.2016 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Możesz sobie porównać konkretne modele. U mnie wyszło tak, same pokoje czyli bez łazienek i kuchni Berker na szkle - 12 000 zł. a Simon 54 też na szkle 5 000 zł. Jest różnica? Jest ! Natomiast Berker B.Kwadrat ten, który mam 2 000 zł. Po prostu wow, świetnie wyszła ta ścianka luknęłam na te wł. Simon 54 na szkle i też mi się podobają zdradzisz jak cenowo się to przedstawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 03.06.2016 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Możesz sobie porównać konkretne modele. U mnie wyszło tak, same pokoje czyli bez łazienek i kuchni Berker na szkle - 12 000 zł. a Simon 54 też na szkle 5 000 zł. Jest różnica? Jest ! Natomiast Berker B.Kwadrat ten, który mam 2 000 zł. Szklane ma fajne i cenowo ok Producent: ELEKTRO-PLAST NASIELSK Seria produktu: SENTIA KOS też szkalane ale także jest jeszcze fajna seria ze skóry i kamienia. Bardzo fajna podłoga schody parapety dobrałaś perfekcyjnie. A jeśli mogę dodać to jeśli chcesz drewno do ozdoby na półce to może czymś najpierw spryskaj bo to siedzisko żyjątek biegających i zadomowią Ci się w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika86 03.06.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Powiem Ci że szczęka mi opadła cena - kosmos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miss_piggy 03.06.2016 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 ika86 nie powiem, mo też. Od razu powiedziałam cytuję "no fucking way". Na takim etapie jak ja jestem już wydało się mnóstwo kasy a ciągle nie czujesz, że już blisko końca i nagle słyszysz ile kosztuje kontakt i Ci szczena opada. Na początku budowy kupujesz wszystko super. Myślisz sobie pustak taki czy taki, różnica parę tysięcy luz. Przy końcówce każdy tysiąc się liczy. Teraz trzeba lampki kupić. Takie wpuszczane w sufit. Niby sztuka mało kosztuje bo 30 zł. ale jak przemnożymy przez ilość to znowu zonk. Powiem Ci że szczęka mi opadła cena - kosmos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts