garażowy 29.02.2016 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 http://images78.fotosik.pl/378/0f437bf6031f7730.jpg Wysyłam odreczny rysunek łazienki i kuchni . Czy możecie mi pomóc jak najlepiej urządzić łazienke aby była praktyczna i wygodna ? W gre wchodzi zamurowanie drzwi wejściowych do wc i zburzenie ściany pomiędzy łazienką a wc tworząc jedno wieksze pomieszczenie . A może ktoś mógłby mi zrobić projekt takiej łazienki albo wskazać gdzie instalować umywalke gdzie wanne lub prysznic , a gdzie umywalke . Bede bardzo wdzięczny za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 29.02.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Homemypassion,forum jest od udzielania pomocy, a nie od pozycjonowania własnego bloga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 01.03.2016 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Ma ktoś pomysł na aranżacje tych pomieszczeń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 01.03.2016 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Wpisz wymiary wszystkich ścianek, nie tylko w obrysie. Czy naprawdę wysokości jest tylko 218 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 01.03.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Za mało danych,które ścianki są działowe,jaka wysokość okien?Brak przy wejściu miejsca na szafę czy odstawienie butów.http://images77.fotosik.pl/379/31adabb9f1b62540med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 01.03.2016 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Tak wysokość pomieszczeń w całym domu jest tylko 218 -220 cm dlatego nie wiem czy wogóle zmieściłby sie tam prysznic . Wyjście z domu to wyjście dodatkowe (tylne) dlatego nie trzeba tam ani szafki na buty ani garderoby . Nie jestem teraz w stanie zmierzyć dokładnych wymiarów bo jestem w pracy ale rysunek który wstawiłem był tak zrobiony że 1 kratka to 20 cm w rzeczywistości . Okno w kuchni na wysokości około 85 cm ( parapet) . Okno w łazience i WC na wysokości około 150 cm . Drzwi łączące kuchnie z małym korytarzem ( od strony WC i łazienki ) chciałbym zlikwidować ze względu na zbyt dużą ilość "furtek" w jednym miejscu , czasem można sie zblokować . Z tego samego powodu WC i łaienke wolałbym połączyć w jedno większe pomieszczenie w kszałcie litery L , mam wrażenie że będzie wtedy o wiele wygodniej i wiecej miejsca , ale jestem otwarty na propozycje was Fachowców . Sciany nie są nośne , można bezproblemu zmienić ich układ , maja grubość 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 01.03.2016 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 01.03.2016 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Bardzo ciekawy projekt . Nie spodziewałem sie takiego układu , A czy moglibyście zrobić coś podobnego ale z wykorzystaniem wanny ? Moja żona strasznie upiera sie na wanne zamiast prysznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 01.03.2016 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Wstaw wannę zamiast prysznica Szerokość łazienki dostosowana do preferowanej długości wanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 01.03.2016 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 A mógłbym dostać wymiary tej łazienki nowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 01.03.2016 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Wymiary zależą już od wyposażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 01.03.2016 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Nie wydaje Ci sie że w wejściu do łazienki będzie mało miejsca ze wzgledu na umywalke i pralke które sa zaraz na wprost ? bardzo mi sie podoba układ kuchni . A może ktoś inny by sie jeszcze wypowiedział albo macie inne propozycje aranżacji tych pomieszczeń ? Chciałbym mieć kilka niezależnych propozycji aby wybrać najlepszą opcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 01.03.2016 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Chodzi o to że ta pralka w widoku z góry jest w ksztacie prostokąta a przeważnie pralki są kwadratowe i wtedy bedzie o wiele mniej miejsca na przejście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 01.03.2016 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Może nie w wejściu do łazienki, ale w przejściu przy prysznicu. Trzeba byłoby to wyrysować w skali i z odpowiednimi wymiarami. W Paincie wszystko może być narysowane, ale warto sprawdzić na ile jest to opcja trafna. Ciężko stwierdzić w odniesieniu do reszty domu czy nie lepiej byłoby zrobić innych zmian, bo zmniejszając kuchnię kosztem łazienki nie ma sensu. Tym bardziej, że nie mogę sobie wyobrazić jak wygląda reszta domu, dlaczego do głównej (?) łazienki idzie się przez kuchnię? Czy jest to stare budownictwo, dlatego taki układ? Jest wiele czynników, które pomogłyby lepiej zaaranżować przestrzeń. Też nic nie jest powiedziane gdzie są przyłącza w łazience i kuchni. Bo że jest jeden komin, to widać, ale co do niego jest podłączone i co musi być, to też dla nas zagadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 01.03.2016 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Moge podać wszystkie wymiary jakie potrzeba , pierwszy raz robie remont . Dom jest powojenny tam gdzie jest łazienka kiedys była obora , a gdzie była wcześniej łazienka to niewiem , może po prostu nie było .Tak to jest główna łazienka innej nie ma . Jęsli chodzi o komin to jest nieużywany aktualnie , kiedyś był tam piec węglowy , może teraz dało by sie wykorzystać go do podłączenia okapu ? Jeśli chodzi o instalacje i podłączenia to raczej nie ma z tym problemu bo wszystkie zrobie nowe tam gdzie potrzeba . W łazience musi jeszcze zawisnąć na ścianie junkers gazowy najlepiej na prawej ścianie patrząc z góry . Moge podać wszystkie dane musze wiedzieć co potrzebujecie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 02.03.2016 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Ktoś ma jeszcze jakieś propozycje- pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 03.03.2016 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 03.03.2016 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Bardzo ciekawe projekty , niestety drzwi wejściowe z kuchni do głównego przedpokoju nie mogą zostać przesuniete gdyż równolegle do tej długiej ściany znajdują sie schody prowadzące na piętro . A to niestety zmienia cały układ kuchni w projektach które przysłałaś :/ . Stół na ścianie gdzie komin bardzo mi sie podoba , niestety tego wejścia nie można przesunąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 04.03.2016 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 05.03.2016 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Dziękuje ! O coś takiego mi właśnie chodziło . To jest chyba wszystko co da sie zrobić z tymi małymi "kamerlikami " nie chciałbym przebudowywać reszty domu bo to za duże koszty . Jęsli możesz to napisz mi jeszcze ile miejsca trzeba zagospodarować ( chodzi o szerokośc ) aby wbudować sedes , jaka wanna będzie najlepsza i jaka umywalka ? Czy jest jakiś sklep w którym po okazaniu jednego z tych projektów , zrobia lub dopasują mi meble aby pasowały np do tego komina i narożnika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts