Mateo_ 29.02.2016 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 (edytowane) Cześć,Ile bierzecie za godzinę pracy jak trafiają wam się dodatkowe zlecenia? Pracuję w firmie budowlanej ale czasami znajomi/znajomi znajomych chcą żebym im coś wykonał. Części dobrym znajomym robię za darmo, lecz nie mogę pozwolić żebym dla każdego był tak miłosierny, ponieważ to ja nadużywam swój wolny czas, narzędzi i życie prywatne dla innych; sami wiecie dobrze jak jest... Np aktualnie szpachluję klatkę schodową + malowanie+ około 7m2 paneli + listwy i inne pierdołki. Jak to rozliczyć? Myślałem 20zł/h co sądzicie? Jak Wy radzicie sobie w takich sytuacjach? Po pracy wpadam tam na 2-3 godziny żeby coś pomóc + soboty. Chodzi tutaj, że jest to mama dobrego kumpla a zarazem sąsiada "zza płotu" i nie chcę krzyknąć cenę żeby potem wyszły problemy sąsiedzkie i spina ale za razem nie po to plątałem się po budowach tyle lat, żeby teraz robić za pół darmo... p.s przepraszam za składnie zdań, jestem świadomy,ze kiepsko to ująłem ale zmęczenie robie swojePozdrawiam ;> Edytowane 29 Lutego 2016 przez Mateo_:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 09.03.2016 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Mysle, ze to bardzo uczciwa propozycja. Za "fachowca" trzebaby zaplacic pewnie minimum 2x wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts