Katarzyna1112 01.03.2016 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 (edytowane) Witam, mam problem polegający na moim sąsiedzie.. Mieszkam w bloku 2piętrowym na parterze. Od czasu kiedy wprowadził się nowy sąsiad i wprowadził swoją "politykę" moje mieszkanie zmarniało ... Chce robic remont ale mam problem. Nie wiem czy moge położyć panele. Zdebilały sąsiad składuje tuż pod moim pokojem(w piwnicy) drewno (mokre ) i wychodzi mi od tego pleśń w domu. Rozmowy z nim spełzają na tym : a co ja mam zrobić z tym drewnem? . Facet jest co najmniej nie poważny. Podobnie wygląda sytuacja w 2 pokoju... Nie dość ze zrobił kominek "na lewo" to niedawno wyszla pleśń u mnie przy jego kominie.. Wszystko tam leci. Nie wykluczone jest ze wkładająć wkład i tak po uslinych prosbach bo sasiedzi czuli dym w domach. Proszę o poradę . Dość długo odkładam na ten remont a teraz wychodzi na to że jestem w kropce... Pozdrawiam Edytowane 2 Marca 2016 przez Katarzyna1112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 01.03.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 zgłosic do administratora budynku . robic zdjecia i dokumentowac wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna1112 01.03.2016 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Niestety, ale mieszkania są własnościowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 01.03.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Masz ubezpieczone to do ubezpieczyciela on wyprostuje portfel dla sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 01.03.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 To ja polecam iść do dobrego prawnika i spytać się o immisje Będzie wiedzieć o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna1112 01.03.2016 23:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Ubezpieczyciel umywa ręce, a remont trzeba zrobić ;/ Orientuje się pan czy na taką podłogę mogę położyć panele? Co prawda jutro przywożę urządzonko które powinno pochłonąc tą wilgoć ale lepiej zawsze dopytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaa.k 02.03.2016 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Moim zdaniem powinieneś tak długo męczyć tego gościa, póki czegoś z tym nie zrobi :/ Jak sie poddasz to bedzie tylko gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna1112 02.03.2016 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Łatwo mówić A przy tym facecie no ręce opadaja.A jego to.nie obchodzi bo nie jemu się sypie skur#wiel:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 02.03.2016 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Trzeba osuszyć bo nawet jak dasz folię pod panele to wilgoć z czasem zniszczy strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margulka 05.03.2016 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Sądzę, że problem jest w Twoim mieszkaniu i przede wszystkim w Twoim myśleniu . Co to znaczy, że sąsiad składuje mokre drewno? Wodą je ciągle polewa? Problem zapewne jest w Twoim mieszkaniu. Zapewne masz zbyt szczelne okna, za mało wietrzysz mieszkanie i stąd są Twoje problemy. Żadne drewno przechowywane w piwnicy nie spowoduje zawilgocenia i pleśni w mieszkaniu powyżej. Zacznij przestrzegać podstawowych zasad higieny, a Twoje problemy znikną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna1112 04.08.2016 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Sądzę, że problem jest w Twoim mieszkaniu i przede wszystkim w Twoim myśleniu . Co to znaczy, że sąsiad składuje mokre drewno? Wodą je ciągle polewa? Problem zapewne jest w Twoim mieszkaniu. Zapewne masz zbyt szczelne okna, za mało wietrzysz mieszkanie i stąd są Twoje problemy. Żadne drewno przechowywane w piwnicy nie spowoduje zawilgocenia i pleśni w mieszkaniu powyżej. Zacznij przestrzegać podstawowych zasad higieny, a Twoje problemy znikną. W każdym oknie jest nawietrzak to RAZ. DWA okna mam cały czas pootwierane a w zimę na rozszczelnieniu!TRZY że w każdym pomieszczeniu mam kartki wentylacyjne ! No dziwnym trafem niiigdy wilgoci nie miałam a na 2 miesiące po przywiezieniu drewna przez DEBILA zaczęła się pojawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 05.08.2016 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 W każdym oknie jest nawietrzak to RAZ. DWA okna mam cały czas pootwierane a w zimę na rozszczelnieniu!TRZY że w każdym pomieszczeniu mam kartki wentylacyjne ! No dziwnym trafem niiigdy wilgoci nie miałam a na 2 miesiące po przywiezieniu drewna przez DEBILA zaczęła się pojawiać Widzę, że "wilgoć" jest nie tylko w mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts