Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, mam problem polegający na moim sąsiedzie.. Mieszkam w bloku 2piętrowym na parterze. Od czasu kiedy wprowadził się nowy sąsiad i wprowadził swoją "politykę" moje mieszkanie zmarniało ... Chce robic remont ale mam problem. Nie wiem czy moge położyć panele. Zdebilały sąsiad składuje tuż pod moim pokojem(w piwnicy) drewno (mokre ) i wychodzi mi od tego pleśń w domu. Rozmowy z nim spełzają na tym : a co ja mam zrobić z tym drewnem? . Facet jest co najmniej nie poważny. Podobnie wygląda sytuacja w 2 pokoju... Nie dość ze zrobił kominek "na lewo" to niedawno wyszla pleśń u mnie przy jego kominie.. Wszystko tam leci. Nie wykluczone jest ze wkładająć wkład i tak po uslinych prosbach bo sasiedzi czuli dym w domach. Proszę o poradę . Dość długo odkładam na ten remont a teraz wychodzi na to że jestem w kropce... Pozdrawiam Edytowane przez Katarzyna1112

Sądzę, że problem jest w Twoim mieszkaniu i przede wszystkim w Twoim myśleniu . Co to znaczy, że sąsiad składuje mokre drewno? Wodą je ciągle polewa?

Problem zapewne jest w Twoim mieszkaniu. Zapewne masz zbyt szczelne okna, za mało wietrzysz mieszkanie i stąd są Twoje problemy. Żadne drewno przechowywane w piwnicy nie spowoduje zawilgocenia i pleśni w mieszkaniu powyżej. Zacznij przestrzegać podstawowych zasad higieny, a Twoje problemy znikną.

• 4 months później...
Sądzę, że problem jest w Twoim mieszkaniu i przede wszystkim w Twoim myśleniu . Co to znaczy, że sąsiad składuje mokre drewno? Wodą je ciągle polewa?

Problem zapewne jest w Twoim mieszkaniu. Zapewne masz zbyt szczelne okna, za mało wietrzysz mieszkanie i stąd są Twoje problemy. Żadne drewno przechowywane w piwnicy nie spowoduje zawilgocenia i pleśni w mieszkaniu powyżej. Zacznij przestrzegać podstawowych zasad higieny, a Twoje problemy znikną.

W każdym oknie jest nawietrzak to RAZ. DWA okna mam cały czas pootwierane a w zimę na rozszczelnieniu!TRZY że w każdym pomieszczeniu mam kartki wentylacyjne ! No dziwnym trafem niiigdy wilgoci nie miałam a na 2 miesiące po przywiezieniu drewna przez DEBILA zaczęła się pojawiać

W każdym oknie jest nawietrzak to RAZ. DWA okna mam cały czas pootwierane a w zimę na rozszczelnieniu!TRZY że w każdym pomieszczeniu mam kartki wentylacyjne ! No dziwnym trafem niiigdy wilgoci nie miałam a na 2 miesiące po przywiezieniu drewna przez DEBILA zaczęła się pojawiać

Widzę, że "wilgoć" jest nie tylko w mieszkaniu.