kasiamirek1719513701 02.03.2016 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Panowie, czy ktoś z Was pisał już kiedyś takie oświadczenie? Jutro będę składać wniosek o odrolnienie działki pod budowę i jedyny dokument który mi został do "zrobienia to" Oświadczenie wnioskodawcy o wartości nieruchomości - działka moja warta jest około 50 tyś - jak takie oświadczenie napisać? Pomożcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaby_wielblad 03.03.2016 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Cześć, Nie wiem, czy to pomoże, ale u mnie o taki dokument stara się architekt adaptujący projekt domu. Trzeba go dostarczyć do Urzędu Gminy (w moim przypadku) i konieczne jest do tego posiadanie mapki syt.-wys. od geodety (1:500) z pieczątkami ze Starostwa (wydział geodezji). Inna sprawa, że odrolniamy tylko 5 ar wokół domu (do 5 ar jest bezpłatnie), a nie dużą część działki. Jeśli zatrudniasz kogoś do zrobienia projektu lub np. geodetę, to spytaj, czy nie mogą takiego papierka zrobić i zanieść za Ciebie. Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamirek1719513701 03.03.2016 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Cześć, Nie wiem, czy to pomoże, ale u mnie o taki dokument stara się architekt adaptujący projekt domu. Trzeba go dostarczyć do Urzędu Gminy (w moim przypadku) i konieczne jest do tego posiadanie mapki syt.-wys. od geodety (1:500) z pieczątkami ze Starostwa (wydział geodezji). Inna sprawa, że odrolniamy tylko 5 ar wokół domu (do 5 ar jest bezpłatnie), a nie dużą część działki. Jeśli zatrudniasz kogoś do zrobienia projektu lub np. geodetę, to spytaj, czy nie mogą takiego papierka zrobić i zanieść za Ciebie. Pozdrawiam, Ania Dziękuje juz sobie poradziłem. Architek naniósł mi budynek na mapke wraz z podjazdami i wyliczyl ile potrzeba odrolnić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts