Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odrolnienie guntu - oświadczenie?

Recommended Posts

Panowie,

czy ktoś z Was pisał już kiedyś takie oświadczenie? Jutro będę składać wniosek o odrolnienie działki pod budowę i jedyny dokument który mi został do "zrobienia to"

Oświadczenie wnioskodawcy o wartości nieruchomości - działka moja warta jest około 50 tyś - jak takie oświadczenie napisać? Pomożcie...

Cześć,

Nie wiem, czy to pomoże, ale u mnie o taki dokument stara się architekt adaptujący projekt domu. Trzeba go dostarczyć do Urzędu Gminy (w moim przypadku) i konieczne jest do tego posiadanie mapki syt.-wys. od geodety (1:500) z pieczątkami ze Starostwa (wydział geodezji). Inna sprawa, że odrolniamy tylko 5 ar wokół domu (do 5 ar jest bezpłatnie), a nie dużą część działki.

Jeśli zatrudniasz kogoś do zrobienia projektu lub np. geodetę, to spytaj, czy nie mogą takiego papierka zrobić i zanieść za Ciebie.

Pozdrawiam,

Ania

Cześć,

Nie wiem, czy to pomoże, ale u mnie o taki dokument stara się architekt adaptujący projekt domu. Trzeba go dostarczyć do Urzędu Gminy (w moim przypadku) i konieczne jest do tego posiadanie mapki syt.-wys. od geodety (1:500) z pieczątkami ze Starostwa (wydział geodezji). Inna sprawa, że odrolniamy tylko 5 ar wokół domu (do 5 ar jest bezpłatnie), a nie dużą część działki.

Jeśli zatrudniasz kogoś do zrobienia projektu lub np. geodetę, to spytaj, czy nie mogą takiego papierka zrobić i zanieść za Ciebie.

Pozdrawiam,

Ania

Dziękuje juz sobie poradziłem. Architek naniósł mi budynek na mapke wraz z podjazdami i wyliczyl ile potrzeba odrolnić. Pozdrawiam