Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

najtańsza blachodachówka

slawko333

Recommended Posts

witam,

stawiam budynek gospodarczy, dach ok 50m2, chce przykryc go czyms tanim, w okolicy ciężko znalesc zwykla trapezowa w cenie poniżej 10zl, znalazłem na allegro taka o to aukcje cena 6,12zl m2 wydaje się bardzo atrakcyjna nawet jakby miało mi to wytrzymać 5 lat( docelowo będzie pokrycie takie samo jak w budowanym obok domu), czy ktoś z grona forum kupowal, miał możliwość dotkniecia tej blachy?

http://allegro.pl/blachodachowka-producent-tanio-eska-i5998543619.html

http://allegro.pl/blachodachowka-czarny-mat-producent-i5987127125.html

jak zlom byl po 0,8zl/kg to kosztowal polowe ceny m2 tego pokrycia. Moim zdaniem jest to mocna ściema.

Producenci sprzedają II gatunki w dwukrotnie wyzszej cenie. Doświadczenie mi mowi ze jest tu wielka sciema, ale jak masz odwage próbuj. Dodam na koniec...jedz gdziekolwiek, zwyklej "czarnej" blachy bez powlok "lakierniczych" nie kupisz w tej cenie. Jaki interes ktoś miałby mieć aby z powlokami sprzedawac taniej, nawet z uszkodzonymi (II gat)

Edytowane przez photos

tak a propos blachodachowki :) tego typu... to nie moja dzialka, ale kolega ktory zajmuje sie u nas blachodachowkami gdzies tam sobie walczyl kiedys z konkurencja na jakis tam oboiekt, hale, kurnik, cos takiego.

Walczyl walczyl no i przegral cenowo z jakims tam wlasnie tego typu produktem.

Zapis na ulotce byl taki: Gwarancja na blache 5 lat !

tyle ze w warunkach gwarancji bylo napisane, ze blacha moze skorodowac na 5% powierzchni. czymze jest 5% ? jak cena taka niska....

ano taka ze 1m2 to 100x100cm.... czyli 10 000cm2

5% z tych 10 000 to 500

czyli ...

jezeli na takiej blasze do 5 lat pojawi sie 499 dziurek o wymiarze 1cm x 1cm to dalej bedzie to blacha pelnowartosciowa nie podlegajaca gwarancji :)

no i tak sie stalo.

Facet zalozyl na hale czy tam kurnik taka wlasnie blache, po roku czy 2 wymienial na swoj koszt cale poszycie, bo sie zrobil durszlak.

btw w tej aukcji rozwala mnie "zaleta - niewielki ciezar" no tak... grubsze to troche od folii spozywczej aluminiowej :p to i ciezar niewielki. HOWTO: jak wade przekuc w zalete.

ale jak to mawiaja w handlu: przyjdzie glupi co kupi :) lepszego tekstu nie ma. True story

Edytowane przez fighter1983

tak a propos blachodachowki :) tego typu... to nie moja dzialka, ale kolega ktory zajmuje sie u nas blachodachowkami gdzies tam sobie walczyl kiedys z konkurencja na jakis tam oboiekt, hale, kurnik, cos takiego.

Walczyl walczyl no i przegral cenowo z jakims tam wlasnie tego typu produktem.

Zapis na ulotce byl taki: Gwarancja na blache 5 lat !

tyle ze w warunkach gwarancji bylo napisane, ze blacha moze skorodowac na 5% powierzchni. czymze jest 5% ? jak cena taka niska....

ano taka ze 1m2 to 100x100cm.... czyli 10 000cm2

5% z tych 10 000 to 500

czyli ...

jezeli na takiej blasze do 5 lat pojawi sie 499 dziurek o wymiarze 1cm x 1cm to dalej bedzie to blacha pelnowartosciowa nie podlegajaca gwarancji :)

no i tak sie stalo.

Facet zalozyl na hale czy tam kurnik taka wlasnie blache, po roku czy 2 wymienial na swoj koszt cale poszycie, bo sie zrobil durszlak.

btw w tej aukcji rozwala mnie "zaleta - niewielki ciezar" no tak... grubsze to troche od folii spozywczej aluminiowej :p to i ciezar niewielki. HOWTO: jak wade przekuc w zalete.

ale jak to mawiaja w handlu: przyjdzie glupi co kupi :) lepszego tekstu nie ma. True story

zwykla hala a kurnik to spora roznica, jak kurnik bez stropu to i blacha za ponad 20 zl szybko poleci, naprawde niewytrzyma 5 lat taka blacha? dzisiaj bede dzwonil i podjade ogladnac t ablache, i spytam sie o warunki gwarancji

• 1 year później...